01-10-2012 - Surfen, Nieuws

Boardchicks surffestival 2012

Het weekeinde van 22 & 23 september was het F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen the place to be. Enthousiaste, fanatieke chicks konden daar twee dagen lang terecht voor clinics, tips en tricks over allerlei verschillende boardsports. Het surffestival werd georganiseerd door Boardchicks zelf met hulp van heel veel partners waaronder Sitka en Xooka.

Het weekend begon met een prachtige regenboog, maar al snel werd het helemaal droog en kon iedereen zich uitleven tijdens de combatpower workout. Sommige deelnemers gingen direct daarna door naar zee om deel te nemen aan de eerste kite of surf lessen en anderen starten met de longboard en skateboard clinics.

Het belangrijkste doel van het Surffestival was om zoveel mogelijk meisjes een serieuze stap verder te helpen met allerlei boardsports. Er waren dan ook niet alleen clinics voor rookies zoals het powerkiten of de golfsurfclinics van Aloha surfschool, maar ook speciale clinics voor gevorderden, zoals de wave-kitesurfclinic die werd verzorgd door F-One Teamrider Suzanne Kuiper en Nina Moerdijk. De “tips en tricks” surfclinics werden verzorgd door Jord Fordmann van surfles.nl.

Hekel aan natte voeten? Geen punt! Dan kon je meedoen aan de supervette skate clinics in de miniramp, longboard & hamboard cruisetours, indoboardclinics, slacklinen of je creatieve hart ophalen bij allerlei Do itYourSelf stands. Was je echt helemaal klaar met actief zijn, dan kon je heerlijk bijkomen in de crazylazy FATBOY Lounge hoek of jezelf bij de surfkapper trakteren op een (wet) look om vervolgens op de massagetafel te genieten van een heerlijke rug/nek massage.

Sommige boardchicks hadden zich niet alleen ingeschreven voor meer dan 6 verschillende clinics maar hadden ’s avonds nog zoveel energie dat ze ook op de Party niet te stoppen waren. Erik & Robbert, Pinata en de andere bands hadden direct door dat het publiek helemaal los wilden gaan en deden er steeds opnieuw een extra schepje bovenop en rond 01.00 uur ging het dak eraf!!

Zondagochtend konden de deelnemers beetje bij beetje wakker worden tijdens de relaxing, stretching YogaWork-Out. Het was niet alleen wat frisser dan op zaterdag, maar er was ook veel minder wind. De omstandigheden bleken gelukkig wel ideaal voor het Stand-Up Paddleboarden, Surfen en de Longboard en Skateclinics van Durke’s en Shark Fin Events.

Kortom het Boardchicks Surffestival was een groot succes. Benieuwd wat Boardchicks verder nog gaat doen? Check: http://www.facebook.com/groups/boardchicks

Beeld: Bart Martens, Kelly van der Staal en Mitch Nieuwenhuizen
[youtube id=”ziWMbBsnpU0″]

 

 van