17-12-2010 - Surfen, Nieuws

Board’n’Breakfast; een thuis voor surfers in de Landes

Ine Schuurmans (27) uit Limburgse Overpelt en Anton Desmedt (27) uit Brugge hebben na jaren rondreizen besloten om hun toekomst uit te bouwen in de Landes vlakbij Biarritz. In een rustig dorpje , Labenne Ocean, op 400m van de oceaan. Biarritz is het Europese surfmakka, want de golf van Biskaje is gekend om zijn grote golven, die vanuit het Noorden van de Atlantische oceaan komen. Diezelfde golven lokken vanuit heel Europa en zelfs vanuit heel de wereld surfers naar de Baskische stranden, waar reeds menig wereldkampioen golfsurfen werd gehuldigd en waar al reeds legendarische wedstrijden plaatsvonden. Zo hebben alle oude surflegendes er een huis en verzameld zich het kruim van de surfwereld wanneer er grote golven voorspeld worden. Ook vanuit Nederland en Belgie reizen vele jongeren regelmatig met de surfplank onder de arm naar deze streken, die makkelijk te bereiken zijn en vooral goedkoop om te vertoeven. Je kan met de wagen, trein en ja, zelfs met het vliegtuig op een goedkope manier ter plaatse geraken en aldaar verblijven in een hotelletje aan het strand, een camping.

Anton en Ine zagen de mogelijkheid om Nederlandse en Belgische jongeren en families een nieuw alternatief aan te bieden en keken daarom uit naar een plaats en een onderdak dat surfen zowel in- als uitademde. In april 2011 openen ze er hun ”BoardnBreakfast”, een thuis voor surfers en iedereen die van zon, zee, strand en het relaxte leventje houdt.

Beiden kennen de klappen van de zweep, de voorbije 4 jaar waren ze ‘s zomers beachmasters en surfinstructeurs op Surfers Paradise te Knokke-Heist terwijl ze ‘s winters ervaring gingen opdoen in onder meer India, Senegal, Marokko, Indonesie, Australie, New Zeeland, Chili, Bolivia, Peru en Ecuador. Het was tijdens deze reizen dat ze besloten om van hun surfpassie hun beroep te maken.  Hun gezamenlijke droom en passie willen ze met zoveel mogelijk surfers en levensgenieters delen!

Voor meer info bekijk : www.boardnbreakfast.com
Telefoonnr: 0033 648992470

 van