06-08-2003 - Windsurfen, Nieuws

Body drag

Body drag

Ben je het heen en weer spreren zat? En wil jij nu ook wel eens de blits maken met een coole move? Let dan op… profi Erik Troostheide vertelt je wat inside tips over een aantal easy freestyle moves. Op een mooi voorjaarsdagje op het Amstelmeer hebben wij de makkelijkere tricks met hem doorgenomen.

Onder andere ook de body drag. Hij werkt als volgt:

1. Stort niet gelijk je hele lichaam in het water. Dat eindigt vaak in een megaplash. Begin eerst met je voorste voet. Voel voorzichtig met je tenen hoe koud het water is.

2. vervolgens laat je de voorste voet meeslepen in het water en leun je krachtig op je giek. Houd het zeil dicht voor snelheid en power en gooi ook je andere been overboord. Laat jezelf niet te ver in het water zakken. In ieder geval moet je de trapeze boven water houden, ander rem je teveel af en eindig je in het water.

3. Blijf het zeil dichthouden en houd de mast naar voren. Dit doe je om zoveel mogelijk druk te houden op de mastvoet, waardoor het board langer blijft planeren.

4. Stap eerst weer met je voorste voet op het board. Zo heb je de meeste kans de gang in je board te houden.

5. Klaar!


Erik’s body drag-tips:
Belangrijk is dat je halve wind vaart, want bij ruime wind is de kans op een catapult erg groot. Leun met je gewicht op je voorste hand die druk geeft op de mastvoet. Hierdoor houd je het board vlak, zodat hij doorplaneert. Stap eerst met je voorste voet op het board, zodat je ook nadat je op je board stapt doorplaneert. Je kunt de Body drag oefenen door eerst eens met je voorste voet door het water te slepen. daarna is het gewoon een kwestie van doen. Tijdens de drag je hakken omhoog houden, helpt je om de drag langer te maken.

Succes!

 van