02-04-2007 - Surfen, Nieuws

Bondi Beach Australie

Myrte, die stage heeft gelopen bij SOUL, is bezig met haar surftrip “around the world”. Maandelijks laat ze hier weten hoe het haar vergaat op haar trip.

Check hier eerdere updates:

Californie, Australie, Nieuw Zeeland en Fiji in een jaar

Surfing USA

 

Bondi:

Na mijn eerste drie weken Australie kan ik met zekerheid zeggen dat ik hier het liefst mijn hele leven wil blijven. Mijn plannen zijn dan ook geheel gewijzigd sinds ik een dagje door had gebracht in Bondi. Dit super relaxte deel van Sydney aan het strand, ga ik iig voor de komende zes weken niet meer verlaten want ik woon hier nu in een appartementje! Na een week in het YHA beach hostel te hebben gezeten, heb ik besloten een appartement te huren waar een vriendinnetje van mij ook heeft gewoond. Dus hier zit ik nu achter de laptop op Bondi Road; 5 minuten lopen naar Bondi beach, 10 minuten lopen naar Tamarama beach….top!

 

          

Deze keer, zoals beloofd meer surfverhalen want dat is waar het in Bondi allemaal om draait! De afgelopen week heb ik elke dag gesurft en dat gaat steeds beter. De golven waren de afgelopen dagen redelijk hoog wat niet echt relaxt was (gaat ook samen met wind en regen, bah) maar gisteren was het wel weer te doen.

 

 

Wat ik als beginnende surfer nog het moeilijkste vind is het paddelen naar de goede golven. Maar mijn spierballen zijn al aardig aan het groeien en ik heb gelukkig steeds meer energie over om na een paddle sessie mezelf op te drukken van mijn board….nou ja MIJN board kan ik het niet noemen. De afgelopen weken heb ik alleen maar boardjes geleend. Gisteren was dat een soft-top board van een duits meisje, deze boards worden hier veel gebruikt op stranden waar het ook vol met zwemmers is of waar het gevaarlijk is qua stroming….dan breng je net iets minder schade toe. Het relaxte aan deze plank was dat ik bleef drijven alsof het een deur was (lengte:6.6) maar duck diven is eigenlijk onmogelijk en dus kom je niet door de eerste golfjes heen. Verder heb ik de langste Mini Mal.s geprobeerd maar dit was helemaal geen succes met de hoge surf….werd de hele tijd gelanceerd! Maar nu is het moment aangebroken; ik ga morgen mijn eigen board kopen! Het wordt een brede plank 20-21 en tussen de 6.6 en 7.0 en ik heb m al zien staan voor 399,- AD…best een leuk verjaardagskado voor mezelf!

 

 

Als ik hier ga surfen ga ik meestal naar Bondi, lekker dichtbij en groot. Maar volgens een vriendinnetje uit nederland die al een aantal jaar surft, is Tamarama the place to be. Dit strand staat bekend als het gevaarlijkste strand door de krachtige stroming en rotsen….de life guards hebben hun handen hier vol aan domme zwemmers. Ook heb ik een uitstapje gemaakt met de ferry naar Manly, een super mooi surf strand met (volgens kenners) super ‘brekende’ golven. Natuurlijk staan er nog heen wat beaches in de omgeving op mijn lijstje zoals het nationalpark, een stukje rijden hier vandaan en Maroubra. Het komende paasweekend gaan we waarschijnlijk een dagje een auto huren om wat rustigere spots te zoeken….Op Bondi kan je je kont dan waarschijnlijk niet keren.

 

Als ik hier nu nadenk over de dingen die Bondi zo leuk maken, kan ik eindeloos doorgaan maar een daarvan is dat iedereen in het water met elkaar praat, zo hou je heel wat vrienden over aan het surfen want die mensen kom je vervolgens allemaal weer tegen bij het standaard uitgaans rijtje: BB’s, Beach Road en Bondi Hotel.

Ook zie je dat de hele levenstijl op het surfen is gericht, toen het nog zomertijd was ging iedereen na het werk surfen, nu wordt het snel donker en zijn er weer meer surfers ‘s ochtends vroeg. Door heel Bondi lopen mensen half in wetsuit of in boardshorts met alleen hun board en vervolgens druppelend terug rennen. Het mooiste is om aan het eind van de dag naar de surfers te kijken, het niveau is super hoog en er gebeurd altijd wel wat….camera ploegen, verdrinkende Chinezen of bloedende surfers…Entertainment!

 

Nu ik hier zit voor zes weken is het helaas wel nodig om een baantje te zoeken, dat schijnt gelukkig niet heel moeilijk te zijn….hopen dat er nog tijd is voor surfen! Het wordt hier nu trouwens wel snel kouder nu het herfst is, echt wetsuit weer vooral voor de Ozzies die warmer gewend zijn. Met de kou veranderd de surf ook, de golven worden beter/hoger..dat is weer een voordeel. Voor mij is het in Mei dan ook tijd om naar het Noorden te gaan reizen met mijn surf mentor Flo, samen gaan we waarschijnlijk een auto huren en alle surfspots onveilig
maken!

Binnenkort meer over mijn nieuwe surfboard en hopelijk wat actie foto’s!

Check http://www.flopalthe.com/blog/ voor meer surfchick verhalen uit Bondi!


6 surf mag. 2007


 van