06-07-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Bontrager komt met nieuwe carbon wegwielen

Het is alweer enige dagen geleden, maar Bontrager heeft haar nieuwe wielen gelanceerd: De Aeolus Pro 3 TLR. Met de introductie van deze wielen, die zowel in velgrem als discversie beschikbaar zijn, breidt Bontrager haar assortiment uit met wielen die meegaan met de laatste ontwikkelingen in het peloton.

Het ontwerp is voortgekomen uit ontwikkelingen ten opzichte van de bestaande Aeolus 3 D3 lijn. Na heel wat testen en feedback zijn de nieuwe velgen geoptimaliseerd voor zowel velg- als schijfremmen. De velgremmen zijn voorzien van een speciale ‘Brake Track’ waardoor de remblokken meer grip hebben en toch minder warm worden. De velgen zijn voorzien van DT Aerolite spaken, wat zorgt voor een lichter gewicht en betere aerodynamica. De wielset wordt vervolgens compleet gemaakt met een Bontrager ‘three-pawl’ naaf.

De full-carbon wielen, zijn tubeless-ready en ontwikkeld op basis van duurzaamheid, gewicht en aerodynamica. Zo biedt Bontrager wielen aan die op pro-niveau mee kunnen draaien. Doordat de wielen ook geschikt zijn voor zwaarder werk en leverbaar zijn met schijfremmen, kun je er ook voor kiezen om de wielset te monteren in je cross- of gravelbike. De allround wielset komt op de markt voor ca. 1.200 USD en is volgens Bontrager geschikt voor enthousiaste renners en weekend racers die op zoek zijn naar wielen van top-niveau.

 

Voor meer informatie over de Aeolus Pro 3 wielset kun je terecht op de site van Trek. Check hier de Disc versie en hier de versie voor velgremmen. Voor het laatste nieuws volg je ons op Facebook en Instagram. Altijd op de hoogte zijn van de snelste ontwikkelingen, de beste routes en de vetste trips? Neem dan een abonnement op Wielrenblad!

 van