30-09-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Bontrager presenteert de nieuwe Adventure tassen.

Bontrager breidt de Adventure tassencollectie uit met drie nieuwe modellen die allemaal gemaakt zijn van sterk, schuurbestendig en waterdicht materiaal. Ook de ritsen zijn van topkwaliteit. Ze zijn ontworpen op maat van de nieuwe Checkpoint, maar zijn ook meer dan geschikt  als stijlvolle opbergruimte op andere fietsen.

Adventure Boss frametas

De Adventure Boss frametas vervangt de bestaande Adventure tas maar behoudt wel enkele handige kenmerken daarvan, zoals een hi-vis interieur en twee grote vakken om spullen in op te bergen. Als extra functionaliteit zitten er aan één kant nu extra vakjes om spullen nog beter te organiseren. De tas is verkrijgbaar in zes verschillende maten (49, 52, 54, 56, 58 en 61 cm), passend bij de framematen van de nieuwe Checkpoint, en kan eenvoudig en naadloos op een Checkpoint worden bevestigd via de speciale framebouten. Voor andere fietsen heeft de tas klittenbandsluitingen.

Adventure stuurtas

De Adventure stuurtas heeft dezelfde hoogwaardige materialen en constructie als de frametas maar met extra schuurbestendig, waterdicht materiaal op plekken die gevoelig zijn voor slijtage. Met zijn volume van 9,7 liter voorziet de tas in flink wat opbergruimte aan het stuur en onder het stevige net aan de buitenkant is plaats voor extra spullen. Wees voorbereid op elk avontuur dankzij de rolsluiting die beschermt tegen weersinvloeden en de 1,5 L HydraPak drinkzak die in een speciaal vak zit. De drinkslang gaat naar buiten via een siliconen opening. Drinkslang en tuit blijven op hun plek dankzij een magneetbevestiging. 

Adventure zadeltas

De Adventure zadeltas voorziet in opbergruimte achterop en ook deze tas is gemaakt van dezelfde duurzame materialen als de andere tassen. Het volume van 9,7 liter biedt genoeg opbergplek voor lange tochten. Dubbele gespen houden de tas veilig aan de zadelrails bevestigd en een klittenbandsluiting houdt de tas stevig tegen de zadelpen geklemd. De Adventure zadeltas heeft een rolsluiting die aanpasbaar is aan de inhoud van de tas en een uitneembaar intern skelet dat voor versteviging zorgt maar amper ruimte inneemt. Er zit een rits aan de zijkant voor snelle toegang onderweg en het netje en de sluitingen bovenop de tas bieden plaats aan extra spullen.   

Rapid Pack Hydro

Voor diegene die niet al zijn bagage op de fiets wil vast maken breidt Bontrager zijn fietstassenlijn uit met een heuptas met groter volume, die niet alleen meer opslagcapaciteit heeft maar ook een geïntegreerde drinkzak, voor gravelrijders en mountainbikers die langere ritten willen maken en al hun spullen gemakkelijk willen meenemen.

De Rapid Pack Hydro heeft dezelfde praktische kenmerken als de originele Rapid Pack (comfortabel elastisch materiaal en een ontwerp dat amper zichtbaar is tijdens het fietsen) maar naast het aparte vak voor een bidon ook een ritsvak achterop waar een 1,5 L drinkzak in past.

De nieuwe heuptas heeft een geïntegreerde HydraPak drinkzak van 1,5 L met een drinkslang binnen handbereik. Een magneetbevestiging houdt hem tijdens het fietsen op zijn plaats en de drinktuit is afsluitbaar om lekken te voorkomen. Slim opbergen is handig als je voor een lange rit op pad gaat en daarom heeft de Rapid Pack Hydro twee gecompartimenteerde zijvakken voor voeding en dergelijke. De grote ritszak is voorzien van lusjes om een minipomp of shockpomp in vast te maken. In het midden achterop de heuptas zit een speciaal drinkbusvak waarin een eventuele extra bidon goed op zijn plaats blijft zitten. Met behulp van een treklus kun je de bidon vlot uitnemen en weer terugplaatsen.

Adviesverkoopprijs

Adventure Handlebar Bag €            119.99
Adventure Saddle Bag €            119.99
Adventure Boss Frame Bag (49-61 cm) €               99.99
Hydration Rapid Pack €               99.99

Wil je meer weten over de nieuwe Adventure collectie van Bontrager ga dan naar Trek.com.

 van