07-04-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Bontrager RXL racestuur verder ontwikkeld

Het meest populaire stuur van Bontrager is nu beschikbaar in een nieuw VR-SF ontwerp. Het nieuwe RXL IsoZone VR-SF (de afkorting staat voor: Variable Radius Shallow Flare) carbon racestuur is voorzien van de IsoZone technologie. Deze technologie voorziet in een geïntegreerde closed-cell foam padding voorkomt zo een extra dik stuurlint maar behoudt wel een optimale demping.

Met andere woorden: door de toepassing van IsoZone schuimkussentjes, die direct in de stuurconstructie verwerkt zijn, neemt de diameter nauwelijks toe. Bovendien wordt de trilling met zo’n 20% teruggedrongen maar neemt het gewicht nauwelijks toe.

Naast de bekende stuurbreedtes 38, 40,42 en 44 cm zal er ook een 36 cm beschikbaar zijn voor dames- en jeugdrenners. Ook is de anatomie van het stuur afgestemd op de nieuwste generatie 11-speed shifters. De kortere bocht, met een drop van 120 mm en een reikwijdte van 70 mm, in het nieuwe VR-SF ontwerp voorziet in de behoefte en afstemming tussen materiaal en rijders. Het gewicht van het nieuw RXL IsoZone VR-SF stuur is 210 gram (36 cm).

 van