04-11-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Bontrager TLR Flash Charger

Dit is een interessant product voor de tubeless rijders onder ons die voorheen voor wat puf om de banden te zetten altijd naar het tankstation moesten. Op het eerste gezicht ziet deze pomp er vreemd uit, maar laat je niet misleiden, dit ding is revolutionair!

De grote zwarte buis is een luchtkamer en met de rode hendel zet je hem open en dicht. Eenmaal vol ontgrendel je hem en druk je in één klap genoeg lucht de band in om deze op de velg te laten zetten. Werkt het goed? Zeker, we zijn enthousiast.

Is het een complete vervanger voor een compressor? Nou, om de luchtkamer vol te krijgen moet je veertig keer pompen en dat is best intensief. Je moet ook een goede combinatie van band en velg hebben, want het volume van de Flash Charger is beperkt. Heb je een probleemgeval dan is het niet net als bij een compressor dat je gewoon even door kan puffen. Voordeel is dat hij geen herrie maakt, je buren zullen je dankbaar zijn. En je gooit hem zo in de auto, handig voor elke mountainbiketrip.

Bontrager_TLR_Flash_Charger_UpDown2

De Flash Charger is tevens te gebruiken als normale pomp, maar heeft wel een beetje een goedkope afwerking van voet, handvat en kop. En dan de prijs, dat is ongeveer net zo veel als de aanschafwaarde van een compressor. Beide hebben zo hun voordelen, het verschil zit hem vooral in mobiliteit en herrie. Deze revolutionaire pomp is verkrijgbaar vanaf €125,99.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Bontrager. Onze partners van Beukers Bike Centre deelden trouwens de volgende video via Youtube, deze beelden kun je hieronder bekijken.

[youtube id=”Sgi22Q4SDpA”]

 van