21-11-2018 - Surfen, Nieuws

boot Düsseldorf 2019

Op 19 januari 2019 opent Robby Naish de 50e boot Düsseldorf en de 3e Wave Masters van de Europese riversurfers. In hal 8a van het beursterrein van Düsseldorf komen van 19 tot en met 27 januari 2019 de internationale surf-scene en Duitse aankomende talenten bijeen om op de deepwater-golf THE WAVE made by citywave® te surfen. Ze hebben THE WAVE nog verder geperfectioneerd. De golf van negen meter breed en tot 1,50 meter hoog, is dankzij een verbeterde uitloop nu nog beter gevormd. Met behulp van de tips en tricks van de ervaren actieteams rond de surfcoryfeeën en uitvinders van de citywave® Susi en Rainer Klimaschewski, kan iedereen hier zijn eerste rit beleven. Voor ervaren surfers bieden de 10 pompen van de installatie de maximale power, waardoor echt iedereen enthousiast uit het water zal komen.

Foto’s: Messe Düsseldorf/ctillmann

De aanmelding voor een slot voor bezoekers start vanaf december 2018 op thewave.boot.de. Wil je als toeschouwer aanwezig zijn, dan kan je tijdens het eerste weekend getuige van een echte sensatie zijn; bij aanvang van de beurs tonen de beste surfers van Europa de coolste moves tijdens de boot Düsseldorf Wave Masters 2019.

Wie zich los kan rukken van THE WAVE, vindt in hal 8a de belangrijkste merken en sterke nieuwkomers met hun innovatieve producten. Van nieuwe boards, betere vinnen en foils tot reistips en neopreenpakken vindt men hier alles wat het hart van surfers sneller laat kloppen. En natuurlijk kunnen er ook direct producten worden gekocht. In hal 8a en ook in de Beach Life Zone in hal 12 zijn er volop aanbiedingen, coole kleding en het nieuwste materiaal.

Win, win, win

Wil je kans maken op gratis toegangskaarten voor boot Dusseldorf 2019? Laat dan in een kort statement onder dit bericht weten waarom jij graag bij boot 2019 aanwezig wilt zijn en maak kans op 5 keer 2 kaarten.

Sterren en chillen!

Naast alle surfactie kan je tijdens de 50e editie van boot Düsseldorf talloze sterren van de scene ontmoeten. Naast de topsurfers van de brandingsurf-scene zal tijdens het eerste beursweekend ook surflegende Robby Naish aanwezig zijn. Op ons podium zal hij, evenals veel andere sterren, zijn ervaring met de bezoekers delen. Entertainment, lekkere cocktails en vanaf 17 uur chille muziek – ook in 2019 zal het bij de Beach World goed vertoeven zijn.

Hier nogmaals de belangrijkste feiten op een rij:

  • boot Düsseldorf is van 19 tot en met 27 januari 2019 dagelijks van 10 tot 18 uur geopend
  • Bijna 13.000 vierkante meter boardsport te zien en uit te testen in hal 8a, direct bij Ingang Noord
  • 1.400 vierkante meter groot waterbekken met 2.0 kabelbaan voor wakeboarden, tow-in-windsurfen en Foiling Show Contest
  • THE WAVE – brandingsurfen op de echte deepwater wave – van de makers van de citywave®
  • Alle belangrijke producenten aanwezig voor informatie en een goed gesprek
  • Sterren en experts van alle mogelijke trendsporten doorlopend op het podium bij het grote waterbekken
  • De mogelijkheid om de volgende surfvakantie terplekke te boeken
  • Passende shops voor koopjesjagers in hal 8a en hal 12
  • De boot-tickets geven recht op gratis vervoer met de openbaar vervoersmiddelen in de regio Rhein-Ruhr (VRR)
  • Ticketprijzen en onlinetickets op www.boot.de

Tot slot: voor iedereen die met een eigen kampeerbus of camper komt, is het Caravan Center bij parkeerplaats P1 het juiste adres: stroom, watervoorziening en warme douches zorgen zelfs midden in de winter voor een comfortabel verblijf en de afstand van het bed naar het board is een kattensprong.

boot in cijfers

In 2018 waren 1.923 exposanten uit 68 landen aan boord. boot strekt zich uit over 220.000 vierkante meter, verdeeld over 16 beurshallen. 247.000 bezoekers reisden vanuit 102 landen naar Düsseldorf. Meer dan 2.000 journalisten hebben verslag gedaan van ’s werelds grootste watersportbeurs. 110.000 mensen hebben van de golfsensatie ‘THE WAVE’ genoten en 1.500 surfers hebben zelf een rit op de staande golf van 1,50 hoog en 9 meter breed gewaagd.

Over boot Düsseldorf

boot Düsseldorf is als ’s werelds grootste boten- en watersportbeurs jaarlijks in januari hét ‘indoor-trefpunt’ voor de gehele branche. De exposanten tonen van 19 tot en met 27 januari 2019 hun interessante noviteiten, aantrekkelijke doorontwikkelingen en maritieme uitrustingen. Daarmee is de gehele markt in Düsseldorf aanwezig en worden bezoekers gedurende negen beursdagen uitgenodigd om in 16 hallen op 220.000 vierkante meter een bijzondere reis door de complete wereld van de watersport te maken. Met het aanbod van boten en jachten, motoren en motortechniek, uitrusting en toebehoren, dienstverlening, kano’s / kajaks / roeiboten, waterski, wakeboard, wakeskate, skimboard, jetski, duiken, surfen, windsurfen, kitesurfen, SUP, hengelsport, maritieme kunst, jachthavens, watersportgebieden, beach resorts en charters is er voor iedere watersporter wat te vinden. De beurs is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Entreekaarten kunnen vanaf september op www.boot.de online worden besteld en eenvoudig thuis worden afgedrukt. Ze geven recht op gratis openbaar vervoer naar en van de beurs op de dag van het beursbezoek met de vervoersmiddelen van de Verkehrsverband Rhein-Ruhr.

 van