21-11-2018 - Windsurfen, Nieuws

boot Düsseldorf 2019: Windsurfen

Boot Düsseldorf viert van 19 tot en met 27 januari met een groot aanbod aan sterren haar 50-jarig jubileum. Sarah-Quita Offringa en Robby Naish openen ’s werelds grootste watersportbeurs op de avond van 18 januari tijdens een gala-evenement in de binnenstad van Düsseldorf. De 15-voudige wereldkampioen windsurfen Sarah-Quia Offringa uit Aruba staat op 19 en 20 januari 2019 op het podium in hal 8a om vragen te beantwoorden en zal ook op het water bij de tow-in-show laten zien wat ze in haar mars heeft. Ook de surflegendes Robby Naish (23 wk-titels) en Björn Dunkerbeck (42 wk-titels) kan je tijdens het eerste weekend op boot tegenkomen. Met Vincent Langer (3 wk-titels) en Gunnar Asmussen (1 wk-titel) zijn op boot tijdens het eerste beursweekend minimaal 84 wereldkampioenschapstitels vertegenwoordigd.

Foto’s: Messe Düsseldorf/ctillmann

Foiling, fitness en tow-in topthema’s op de 50ste boot

In hal 8a presenteren de grote merken en kleinere nieuwkomers op 13.000 vierkante meter hun nieuwe producten en innovaties. Van nieuwe zeilen, race-, wave- en freestyle-boards tot aan het nieuwste foiling-materiaal vind je hier alles wat het surfershart sneller laat slaan. Tussen THE WAVE made by citywave® en het 1.400 vierkante meter grote waterbekken laten Duotone, Fanatic, Gaastra, Gun Sails, Ion, Novenove, Quatro, S2 Maui, Starboard, Severne en nog vele andere producenten zien, hoe het windsurfen zich in de komende jaren zal ontwikkelen. Zodat je ook qua actie niets tekort komt, kan je op het 65 meter lange bekken dagelijks de coole moves van freestylers bij de Tow-In Windsurf Show bewonderen. Tijdens het eerste weekend komt een internationale tow-in-elite voor een contest onder vrienden op de beurs bijeen.

Win, win, win

Wil je kans maken op gratis toegangskaarten voor Boot Dusseldorf 2019? Laat dan in een kort statement onder dit bericht weten waarom jij graag bij Boot 2019 aanwezig wilt zijn en maak kans op 5 keer 2 kaarten.

Perfect voorbereid!

Knowhow en fitness zijn de geheime ingrediënten van het windsurfen. Je krijgt bij ons dan ook informatie en tips van professionals uit de eerste hand. Daarnaast kan je je met ons nieuwe fitnessprogramma optimaal voorbereiden op het seizoen. Opdat ook de innerlijke balans niet te kort komt, kan je aansluitend direct naar de SUP-yoga op ons waterbekken gaan. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een handdoek en badkleding – een wetsuit hebben wij voor je. En natuurlijk kan je ook weer op THE WAVE in actie komen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk surfers een kans krijgen, is hiervoor wel een aanmelding nodig. Wanneer en hoe lang je op de golf kunt surfen, vind je op thewave.boot.de.

Met profs over je sport praten

Als je klaar bent met de fysieke inspanning, kun je overgaan tot het meer ontspannen onderdeel van je bezoek. Een kort gesprek met Björn Dunkerbeck of Robby Naish en andere sterren komt dan goed van pas. Je kunt ze niet alleen als ze op het podium staan spreken, maar ook daarvoor en daarna als ze op de stand van hun sponsoren staan.

Spannende actie op 26 & 27 januari 2019

Tijdens het tweede weekend ligt de focus bij de stand-up peddelaars en de ‘watermen’. Dan kan je Airton Cozzolino, Zane Schweitzer, Paulina Herpel en talloze andere SUP-sterren ontmoeten. Zij zullen het tijdens de 3e SUP Wave Masters, de 7e Short Track Masters en de Foiling Show-Contest tegen elkaar opnemen en laten zien wat ze in huis hebben. In totaal is er een prijzengeld ter hoogte van 7.000 euro te verdelen.

Wie aan de verschillende wedstrijden meedoet en wanneer deze precies plaatsvinden, vind je eveneens op thewave.boot.de.

Shoppen en chillen

Wat ontbreekt er nog? Inderdaad – het juiste materiaal voor het seizoen. In hal 8a vind je talloze shops waar je voor goede aanbiedingen terecht kunt. Ook een bezoek aan hal 12 is voor koopjesjagers de moeite waard. Hier vind je in de ‘Beach Life Zone’ de passende outfits voor het nieuwe seizoen. Vanaf 17 uur neemt in hal 8a het volume van de muziek toe, zodat je met een lekkere cocktail in de hand in een ontspannen ambiance de dag kunt afsluiten.

Hier nogmaals de belangrijkste feiten op een rij:

  • boot Düsseldorf is van 19 tot en met 27 januari 2019 dagelijks van 10 tot 18 uur geopend
  • Bijna 13.000 vierkante meter boardsport te zien en uit te testen in hal 8a, direct bij Ingang Noord
  • 1.400 vierkante meter groot waterbekken met 2.0 kabelbaan voor wakeboarden, tow-in-windsurfen en Foiling Show Contest
  • THE WAVE – brandingsurfen op de echte deepwater wave – van de makers van de citywave®
  • Alle belangrijke producenten aanwezig voor informatie en een goed gesprek
  • Sterren en experts van alle mogelijke trendsporten doorlopend op het podium bij het grote waterbekken
  • De mogelijkheid om de volgende surfvakantie terplekke te boeken
  • Passende shops voor koopjesjagers in hal 8a en hal 12
  • De boot-tickets geven recht op gratis vervoer met de openbaar vervoersmiddelen in de regio Rhein-Ruhr (VRR)
  • Ticketprijzen en onlinetickets op www.boot.de

Tot slot: voor iedereen die met een eigen kampeerbus of camper komt, is het Caravan Center bij parkeerplaats P1 het juiste adres: stroom, watervoorziening en warme douches zorgen zelfs midden in de winter voor een comfortabel verblijf en de afstand van het bed naar het board is een kattensprong.

boot in cijfers

In 2018 waren 1.923 exposanten uit 68 landen aan boord. boot strekt zich uit over 220.000 vierkante meter, verdeeld over 16 beurshallen. 247.000 bezoekers reisden vanuit 102 landen naar Düsseldorf. Meer dan 2.000 journalisten hebben verslag gedaan van ’s werelds grootste watersportbeurs. 110.000 mensen hebben van de golfsensatie ‘THE WAVE’ genoten en 1.500 surfers hebben zelf een rit op de staande golf van 1,50 hoog en 9 meter breed gewaagd.

Over boot Düsseldorf

boot Düsseldorf is als ’s werelds grootste boten- en watersportbeurs jaarlijks in januari hét ‘indoor-trefpunt’ voor de gehele branche. De exposanten tonen van 19 tot en met 27 januari 2019 hun interessante noviteiten, aantrekkelijke doorontwikkelingen en maritieme uitrustingen. Daarmee is de gehele markt in Düsseldorf aanwezig en worden bezoekers gedurende negen beursdagen uitgenodigd om in 16 hallen op 220.000 vierkante meter een bijzondere reis door de complete wereld van de watersport te maken. Met het aanbod van boten en jachten, motoren en motortechniek, uitrusting en toebehoren, dienstverlening, kano’s / kajaks / roeiboten, waterski, wakeboard, wakeskate, skimboard, jetski, duiken, surfen, windsurfen, kitesurfen, SUP, hengelsport, maritieme kunst, jachthavens, watersportgebieden, beach resorts en charters is er voor iedere watersporter wat te vinden. De beurs is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Entreekaarten kunnen vanaf september op www.boot.de online worden besteld en eenvoudig thuis worden afgedrukt. Ze geven recht op gratis openbaar vervoer naar en van de beurs op de dag van het beursbezoek met de vervoersmiddelen van de Verkehrsverband Rhein-Ruhr.

 

 van