21-11-2018 - Kitesurfen, Nieuws

boot Düsseldorf 2019

Op 19 januari opent Robby Naish de 50ste editie van boot Düsseldorf. Naast Naish kent dit jubileum nog vele andere sterren, meer actie en de nieuwste uitrusting. Van 19 tot en met 27 januari is de 13.000 vierkante meter grote hal 8a in Düsseldorf weer the place to be. Tijdens het 50ste jubileum van boot zijn Airush, Brunotti, Doutone, GTS, Liquid Force en natuurlijk talloze andere topmerken aanwezig. Bovendien is er op de geoptimaliseerde staande golf ‘THE WAVE’ en de 65 meter flatwaterpool weer voldoende te zien en te doen. Het is dus de perfecte mix van actie, kennis uitwisselen, chillen, informatie inwinnen en uitproberen. 

Foto’s: Messe Düsseldorf/ctillmann

Wakeboardshow, tow-in, foiling en fitness

Op het 1.400 vierkante meter grote waterbakken is er doorlopend actie. Dagelijks tonen de wakeboardprofessionals van het Liquid Force Team in samenwerking met Wasserski Langenfeld coole jumps en moves over schansen. Aansluitend is het de beurt aan de tow-in windsurfers en tijdens het tweede weekend gaat het om de roem en de eer bij de foiling-contest. Tussendoor kan men zelf natuurlijk ook op het water in actie komen. Meld je eenvoudig bij het waterbekken aan om te wakeboarden of nieuwe SUP’s te testen. Je krijgt dan ter plekke alle verdere details te horen. Het enige dat je hoeft te toen is een handdoek en badkleding mee te nemen. De wetsuits hebben wij voor je. Als perfecte voorbereiding voor het seizoen bieden wij ook dit jaar een SUP yoga-sessie en een winter-fitnessprogramma aan. Onder vakkundige begeleiding kan je je hier flink uitleven maar ook de innerlijke balans vinden, zodat je bij aanvang van het nieuwe seizoen meteen goed van start kunt gaan.

Win, win, win

Wil je kans maken op gratis toegangskaarten voor boot Dusseldorf 2019? Laat dan in een kort statement onder dit bericht weten waarom jij graag bij boot 2019 aanwezig wilt zijn en maak kans op 5 keer 2 kaarten.

THE WAVE

Zonder bar volop genieten? Op THE WAVE made by citywave® kan er dit jaar weer volop worden gesurft. Met een ruimere uitloop hebben we de golf nog verder geperfectioneerd waardoor we beginners en gevorderden ideale trainingsvoorwaarden kunnen bieden. Het citywave®-team zal jullie daarbij met raad en daad terzijde staan. Opdat zoveel mogelijk surfers de kans krijgen, dient je voor onze golf wel aan te melden. Op welk tijdstip je een slot krijgt en hoe lang je dan kan surfen, is allemaal op thewave.boot.de te lezen.

Shoppen en chillen

Kiters en wakeboarders vinden in hal 8a naast toonaangevende producenten ook veel handelaars. Zij bieden naast het nieuwste materiaal ook equipment van het vorige seizoen tegen aantrekkelijke prijzen. Passend bij het wake- en kitersurfmateriaal kan uiteraard ook de surfkleding niet ontbreken. Deze is in onze Beach Life Zone in hal 12 te vinden. Vergeet echter niet dat je voor een afzakkertje en chille muziek om 17 uur weer naar de Beach World dient te gaan om de dag gezellig af te sluiten.

Hier nogmaals de belangrijkste feiten op een rij:

  • boot Düsseldorf is van 19 tot en met 27 januari 2019 dagelijks van 10 tot 18 uur geopend
  • Bijna 13.000 vierkante meter boardsport te zien en uit te testen in hal 8a, direct bij Ingang Noord
  • 400 vierkante meter groot waterbekken met 2.0 kabelbaan voor wakeboarden, tow-in-windsurfen en Foiling Show Contest
  • THE WAVE – brandingsurfen op de echte deepwater wave – van de makers van de citywave®
  • Alle belangrijke producenten aanwezig voor informatie en een goed gesprek
  • Sterren en experts van alle mogelijke trendsporten doorlopend op het podium bij het grote waterbekken
  • De mogelijkheid om de volgende surfvakantie terplekke te boeken
  • Passende shops voor koopjesjagers in hal 8a en hal 12
  • De boot-tickets geven recht op gratis vervoer met de openbaar vervoersmiddelen in de regio Rhein-Ruhr (VRR)
  • Ticketprijzen en onlinetickets op boot.de

Tot slot: voor iedereen die met een eigen kampeerbus of camper komt, is het Caravan Center bij parkeerplaats P1 het juiste adres: stroom, watervoorziening en warme douches zorgen zelfs midden in de winter voor een comfortabel verblijf en de afstand van het bed naar het board is een kattensprong.

boot in cijfers

In 2018 waren 1.923 exposanten uit 68 landen aan boord. boot strekt zich uit over 220.000 vierkante meter, verdeeld over 16 beurshallen. 247.000 bezoekers reisden vanuit 102 landen naar Düsseldorf. Meer dan 2.000 journalisten hebben verslag gedaan van ’s werelds grootste watersportbeurs. 110.000 mensen hebben van de golfsensatie ‘THE WAVE’ genoten en 1.500 surfers hebben zelf een rit op de staande golf van 1,50 hoog en 9 meter breed gewaagd.

Over boot Düsseldorf

boot Düsseldorf is als ’s werelds grootste boten- en watersportbeurs jaarlijks in januari hét ‘indoor-trefpunt’ voor de gehele branche. De exposanten tonen van 19 tot en met 27 januari 2019 hun interessante noviteiten, aantrekkelijke doorontwikkelingen en maritieme uitrustingen. Daarmee is de gehele markt in Düsseldorf aanwezig en worden bezoekers gedurende negen beursdagen uitgenodigd om in 16 hallen op 220.000 vierkante meter een bijzondere reis door de complete wereld van de watersport te maken. Met het aanbod van boten en jachten, motoren en motortechniek, uitrusting en toebehoren, dienstverlening, kano’s / kajaks / roeiboten, waterski, wakeboard, wakeskate, skimboard, jetski, duiken, surfen, windsurfen, kitesurfen, SUP, hengelsport, maritieme kunst, jachthavens, watersportgebieden, beach resorts en charters is er voor iedere watersporter wat te vinden. De beurs is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Entreekaarten kunnen vanaf september op www.boot.de online worden besteld en eenvoudig thuis worden afgedrukt. Ze geven recht op gratis openbaar vervoer naar en van de beurs op de dag van het beursbezoek met de vervoersmiddelen van de Verkehrsverband Rhein-Ruhr.

 van