Bosch rijdt de ALL-AROUND E-MTB Race 2022

De e-mountainbike etapperace, de ALL-AROUND E-MTB Race, door Valle d’Aosta in Italië tussen 5 en 9 juli heeft BOSCH eBike Systems als titelsponsor.

 ALL AROUND E-MTB Race

Spectaculaire etapperace

De technologische ontwikkelingen van het mountainbiken heeft gezorgd voor een nieuwe golf van zowel toeristische als sportieve fietsers en fietsen in de bergen. Deze stijging is ook de oorzaak van het succes van een nieuw wedstrijdonderdeel, ontworpen voor fietsers die hun vaardigheden willen testen op technisch uitdagende paden, omringd door Europa’s hoogste en meest spectaculaire bergtoppen.

De ALL AROUND E-MTB Race BOSCH ePowered heeft een 200 kilometer lange route die begint en eindigt in Cogne met tussenstops in Gressoney La Trinitè, Antey-Saint-André, Valpelline en een hoogteverschil van 8.000 meter. Elke etappe bevat ook een klim van meer dan 2.700 meter.

 ALL AROUND E-MTB Race

Bosch eBike Systems

De organisatoren van de ALL AROUND E-MTB Race hebben BOSCH eBike Systems gekozen als titelsponsor voor hun evenement, omdat Bosch de wereldstandaard hoog zet op het gebied van eBiking. Ze hebben ook aangekondigd dat tussen 5 en 9 juli 2022 fietsers van over de hele wereld over de paden van de Valle d’Aosta zullen rijden tijdens de allereerste editie van de ALL AROUND E-MTB Race BOSCH ePowered.

“Het was een lange, zware klus”, aldus Luca Santini-organisator van de ALL AROUND E-MTB Race BOSCH ePowered. “Maar door samen te werken met de regio Valle d’Aosta en dankzij de onschatbare steun van de 21 betrokken gemeenten, konden we een parcours ontwikkelen met specifieke e-mountainbike-eigenschappen. Door de steun te krijgen van een zo belangrijk merk als Bosch werd ook bevestigd dat de race competitief zal zijn”.

 ALL AROUND E-MTB Race

Het event

Het ontmoetingspunt is het ALL AROUND BOSCH Camp, een enorme tent van 250 m². Hier kunnen de fietsers voor de start advies en hulp krijgen van Bosch-experts. Hiernaast kunnen ze er ook genieten van andere activiteiten. Op de Aprés Course aan het einde van elke etappe is er muziek, bier en lokale gerechten uit Valle d’Aosta. Dit beloofd een en al gezelligheid. Tijdens deze gezelligheid wachten de renners op de aankondiging van het klassement en de persoonlijke gegevens die door Bosch wordt aangeboden. Op een groot scherm worden ook foto’s en videoclips van de mooie momenten uit de race getoond.

 ALL AROUND E-MTB Race

“We hebben voor de ALL AROUND E-MTB Race gekozen omdat de paden een hoge technische moeilijkheidsgraad hebben. Hier kunnen onze motoren echt hun beste prestaties kunnen leveren”, aldus Federica Cudini, marketingmanager Bosch eBike Systems Italië. “Het is een zware uitdaging voor deelnemers die niet alleen een geweldige techniek moeten hebben. Ze moeten ook hun krachtreserves kunnen beheren. Dit kan door de functionaliteiten van ons systeem zo goed mogelijk te optimaliseren. De Performance Line CX Drive Unit is de ideale metgezel voor deze uitdaging. Hij is compact, licht en levert tot 85 Nm koppel. Dit garandeert een snellere acceleratie en is gevoeliger voor de inspanning van de fietser.”

 ALL AROUND E-MTB Race

Voor meer informatie over de ALL AROUND E-MTB Race, het registreren en nog veel meer zie de website van race. Zie hier de website. Alles over de eBike systemen en de eMTB’s van Bosch is hier te vinden.


Electrified #2 is nog steeds online te bestellen in onze webshop, zie hier de webshop. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Word abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van