06-03-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Bowdy & Brave Welcomes Colnago

Vanaf heden is Bowdy & Brave de nieuwe officiële verdeler van ‘The Ace of Cycling’, het Italiaanse topmerk Colnago, in de Benelux. 

Bowdy & Brave Colnago

Colnago heeft de ziel van een kampioen. Ze dragen de glorie van honderden overwinningen. Ze hebben de passie van ambachtslieden. De erfenis van Italiaanse schoonheid, fijne details en vakmanschap inspireert hen. Ze streven naar niets anders dan uitmuntendheid. Colnago heeft de weg geëffend voor baanbrekende en superieure fietsen, dus volgen we zijn meesterschap en bewuste zorg. Door een delicate combinatie van elegantie en verleiding te cultiveren, creëren ze de meest prestigieuze en adembenemende fietsen en ervaringen.

Sinds 2017 is Colnago sponsor van het UAE Team Emirates. Tadej Pogačar won in 2020 de Tour de France op zijn Colnago V3Rs. De jonge Sloveen bewijst met zijn winnaars mentaliteit dat hij de perfecte ambassadeur is van Colango. 

Colnago, een stukje geschiedenis

Op 13-jarige leeftijd veranderde Ernesto Colnago, om als lasser bij de fietsenfabriek Gloria in Milaan te gaan werken, de geboortedatum op zijn documenten: hij had niet de wettelijke leeftijd om te werken. 

Zijn buitengewone vaardigheden werden bijna bij toeval ontdekt door Fiorenzo Magni, die hem tot zijn officiële mecanicien in de Giro d’Italia maakte. Vanaf dat moment is het een continue beklimming, aangedreven door geweldige intuïties en verbazingwekkende creaties. 

Van atleten tot visionairs

Colnago stond altijd dicht bij de renners, luisterde naar hun problemen, zorgde voor hun behoeften en – ten slotte – bracht de meest baanbrekende innovaties naar het peloton. In 1983 introduceerden ze de Colnago Master. Het was een echte innovatie. De buizen hadden een stervormig gedeelte. Deze vorm was nog nooit eerder gezien: het effect was een stijver frame en een buitengewone schoonheid van het product. 

In 1987 werkte Colnago samen met Ferrari. Uit die samenwerking zijn veel ideeën voortgekomen. Met name één intuïtie was er om te blijven: koolstof gebruiken in plaats van staal om fietsframes te produceren. 

In 1995 won een Colnago carbonfiets de Paris Roubaix. Vanaf dat moment namen alle fietsen in het peloton dit materiaal over. In 2012 brachten ze een racefiets met schijfremmen op de markt. Dat had nog nooit iemand gedaan. Tegenwoordig zijn ze algemeen gebruikelijk.

Klik hier voor meer informatie over Bowdy & Brave!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van