09-11-2015 - Snowboarden, Nieuws

BRONS VOOR ERIK BASTIAANSEN OP EC SLOPESTYLE

Snowboarder Erik Bastiaansen heeft op de tweede dag van de Europa Cup slopestyle in SnowWorld Landgraaf de bronzen medaille veroverd. “Dit voelt als revanche”, vertelde hij na afloop.

De verwachtingen rond het talent dat Nederland deze winter op de Jeugd Olympische Spelen vertegenwoordigt en de junioren wereldtitel achter zijn naam heeft, waren vooraf natuurlijk hooggespannen. De eerste wedstrijddag wist hij die met een vijftiende plaats alleen niet waar te maken. Nu wel. Erik: “Mijn runs gingen zoals ik wilde, daar ben ik echt blij mee.”

In de finale moest de 17-jarige Zeeuw alleen de 24-jarige Fin Ville Paumola (goud) en de 21-jarige Italiaan Emiliano Lauzi voor zich dulden. In de eindstrijd met de beste 15 riders uit de heats, stonden net als een dag eerder ook de Nederlandse talenten Niek van der Velden en Casper Wolf aan de start. De pas 15-jarige Niek, die woensdag nog het goud ophaalde, eindigde ditmaal op de zesde plek. De 14-jaar jonge Casper werd verdienstelijk achtste in het veld van ruim honderd deelnemers.

Frank van der Putten, bondscoach van de juniorenselectie freestyle snowboarden van de Nederlandse Ski Vereniging, was dan ook zeer te spreken over de resultaten. “Er is duidelijk gebleken dat de jonge talenten aan de deur kloppen. Daar zijn we supertrots op. Niek heeft het natuurlijk fantastisch gedaan en Erik ook. Hij had zich voorbereid op een andere wedstrijd die op het laatste moment werd verplaatst. Daarbij was hij ook een beetje grieperig de laatste dagen. Hij verdient alle complimenten dat hij dan toch het brons weet te pakken.

Bij de vrouwen bleef een revanche van de Nederlandse Babs Barnhoorn helaas uit. Na haar vijfde plek van woensdag plaatste ze zich vandaag als eerste voor de finales. Daarin moest ze alleen opnieuw genoegen nemen met de vijfde plaats. De Russische Sofya Federova pakte het goud.

Check hieronder de video van L1 over het evenement.

[ hana-code-insert ] 'slopestyle Landgraaf' is not found

 van