19-05-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Brooks Cambium C13

We kennen Brooks natuurlijk van de klassieke looks die zij hun producten geven. Ooit begon het met de leren zadels, maar tegenwoordig biedt Brooks ook leren tassen en de Cambium zadel-lijn. De een vindt het gaaf, de ander vindt het niks. Wij vinden het gaaf en zullen binnenkort hun laatste creatie, het Brooks Cambium C13 zadel, gaan testen!

Het zadel is gemaakt van gevulkaniseerd rubber en biologisch katoen, op een frame van carbon. Met het gebruik van deze materialen lijkt de vertaalslag naar het heden gemaakt. Het C13 zadel is afgewerkt met zwarte, aluminium klinknagels en biedt goed comfort. Ook is er voor elke maat een model beschikbaar met een gleuf om de druk op het zitvlak te verminderen die door sommige fietsers wordt ervaren.

Door de carbon rail is de Brooks Cambium C13 lichter dan de populaire Cambium C15 en C17 modellen. Ondanks het gebruik van de moderne materialen, blijf het zadel er klassiek en bekend uit zien. Binnenkort zullen wij het zadel gaan testen, maar kunt u niet wachten op onze professionele opinie? Kijk dan snel het filmpje hierboven of kijk eens op de site van Brooks.

Wilt u op de hoogte blijven van al onze reviews en verschillende routes leren kennen? Abonneer u dan snel op ons magazine en mis niets!

 van