01-09-2015 - Windsurfen, Nieuws

Brouwersdam verwelkomt het Kona wereldkampioenschap.

Van woensdag 2 September tot en met zondag 6 September komt het Kona One wereldkampioenschap naar de Brouwersdam. Bijna 70 windsurfers zijn klaar om te strijden voor de 10e Kona One wereldtitel.  

Kona One is een groeiende discipline in de windsurfwereld waar iedereen met het zelfde board en zeil surft. De maat van het zeil is afhankelijk van het gewicht van de surfer en er mogen maar een paar aanpassingen worden gedaan aan het zeil. Hier gaat het dus echt om wie het beste kan surfen en niet wie het beste zijn of haar materiaal kan kiezen. Het zeil wordt in elke conditie gevaren.

Volgens de event director Marc Lamey zijn de condities in deze tijd van het jaar goed, ”Brouwersdam biedt goede condities in deze tijd van het jaar. De minste voorspelling in deze tijd van het jaar ligt rond de 8-10 knopen.”

”Als we een vroeg seizoensfront krijgen zullen we veel high wind racing te zien krijgen. De wind zal in ieder geval genoeg zijn voor het Kona surfen.”

De locale windsurfer Fred Hastman heeft er zin in, hij won het europees kampioenschap en het nederlands kampioenschap in 1984. Laat de wind maar komen!

Het evenement vindt plaats vanaf woensdag 2 tot Zondag 6 September op de Brouwerdsdam bij het surf- en zeilcentrum.

[youtube id=”yFch1pjBr5s”]

 van