16-03-2012 - Skiën, Nieuws

Brown wint X Games Tignes Slopestyle

De Amerikaan Bobby Brown is weer back on top. Gister won hij in Tignes tijdens de Winter X Games de Men’s Ski Slopestyle finale. Tom Wallisch werd tweede en Andreas Håtveit derde.

Brown: “This whole year has been kinda crazy. I haven’t been skiing the way I wanted. I just wanted to have a good time and ski with my friends, and that showed today. It’s an awesome end to to contest year. I’m on top with Tom en Andreas, and I couldn’t ask for two better  people.”

De twintig jarige skiër behaalde een score van 95 tijdens zijn tweede run. Dit is de hoogste score van de contest. Hij behaalde zijn eerste plaats met een switch 270 disaster op de eerste rail en een pretzel 270 off, een right-side double cork 1080 mute, een switch double 1260 en een misty 450 Japan grab over de transfer rail.

Wallisch, die zich als eerste wist te kwalificeren in de Slopestyle Elimination, was een sterke tegenstander voor Brown. Hij behaalde een score van 93.33 en daarmee de tweede plaats.

Voor Håtveit was het zijn tweede Winter X podiumplaats dit jaar. Hij kreeg een tweede kans voor zijn eerste run nadat een werknemer ineens op het parcour voor zijn neus stond tijdens zijn run. Håtveit behaalde de beste score tijdens zijn tweede run, met een rightside double cork 1260 mute grab en een switch leftside double cork 1260 safety. “Those were some of the best contest runs of my life. And two X Games podiums in one year, I can’t believe it,” zei hij.

Dit jaar is het slopestyle parcour op een andere locatie dan normaal tijdens de X Games in Tignes. Het parcour is stijler en sneller dan eerst en bestaat uit drie rails, drie jumps en eindigd met een rail obstakel.  “I’ve always excelled on longer courses,” zei Wallisch, “so six features is good for me.”

Resulaten Men’s Ski Slopestyle:
1. Bobby Brown – 95.00
2. Tom Wallisch – 93.33
3. Andreas Håtveit – 92.00
4. James Woods – 91.66
5. Alex Bellemare – 91.33

[youtube id=”k_5k3Tdqbbg” w=”630″]

 van