26-08-2011 - Surfen, Nieuws

Bruce Irons toch in de Billabong Pro!

Billabong en de ASP hebben gehoor gegeven aan de oproepen van vele surfers om Bruce Irons alsnog te laten deelnemen aan de Billabong Pro in Tahiti. Helaas kan Bruce nog steeds niet deelnemen aan de wedstrijd maar mag hij wel een expression session geven samen met vrienden ter nagedachtenis aan Andy tussen de halve finale en de finale.

Dit komt de organisatie ook goed uit want die waren nog een manier aan het bedenken om de Andy Irons te eren, aangezien hij vorig jaar het event won in Tahiti.

Het begon allemaal toen pro surfer James O’Brien via twitter zijn ongenoegen liet blijken over het feit dat Bruce niet meedeed aan de contest. “Defending champ is dead. His brother Bruce is in Tahiti. R u morons? Put him in your event!”  Deze tweet en nog vele andere werden door veel surfmedia opgepikt en er ontstond een ware campagne.

Zelfs Kelly Slater zei in een interview na zijn eerste heat “for Andy Irons, we wanted to see Bruce in this contest”

Helaas kon Bruce niet meedoen aan de Billabong Pro omdat alle ophef simpelweg te laat was. “It’s unfortunate that the public and media discussion about Bruce receiving an event wildcard into the Billabong Pro Tahiti seemed to only take place 10 hours before the event started. Had proper discussions begun months ago, perhaps something could have been done with the event wildcards to accommodate the situation.” verteld de woordvoerder van de ASP.

Dit was het beste wat de ASP en Billabong ervan konden maken. Wij zijn in ieder geval benieuwd om Bruce in het water te zien liggen in de massive swell die eraan komt!

 

 van