22-01-2016 - Surfen, Nieuws

Brunotti komt met milieuvriendelijk board

Net als elk watersport merk is Brunotti zich er van bewust welke impact surfboards hebben op het milieu. Samen met organisaties zoals de Plastic Soup Foundation is Brunotti aan het proberen de zee zo schoon mogelijk te houden. Ook Brunotti teamrider, Olympisch kampioen windsurfen en ambassadeur van de Plastic Soup Foundation Dorian van Rijsselberghe, probeert zoveel mogelijk aandacht te generen voor dit grote probleem.

Tijdens de ISPO in München zet Brunotti een stap dichterbij een schone zee, ze lanceren namelijk een wel heel milieuvriendelijk board opgebouwd met een honeycomb constructie waar gebruik wordt gemaakt van Entropyn Resin’s BIO-epoxy.

Brunotti surfboard papier milieu vriendelijk

Het materiaal wat werd gebruikt  bij de traditionele boards is bijna niet veranderd sinds de jaren 70. Dit kwam vooral door problemen bij de productie methodes, Brunotti wil met deze nieuwe methode duurzaamheid in de massa productie krijgen. Met dit board hoopt Brunotti meer aandacht te genereren voor de milieu problematiek rondom de groeiende ‘Plastic Soup’ en hoopt hierdoor ook dat de productiestandaard in alle fabrieken veranderen.

Het board bestaat uit een van 75% recycled, papieren honeycomb constructie met daaromheen een EPS rails. Daarnaast is er gebruik gemaakt van biologische epoxy. Brunotti heeft het board ontwikkeld in een 6”6 ft, high performance board, deze constructie is op bijna alle soorten surfplanken toepasbaar, denk aan een windsurfboard, SUP en kite-waveboard.

https://vimeo.com/150415081

 

 van