12-04-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Brunotti: S-tech series

Deze 3 Bro’s, genaamd Bryck (4’10), Brymm (5’4) en Byron (5’10) behoren tot de S-Tech series van Brunotti. De boards zijn licht van gewicht en volgens Brunotti easy om mee te varen en hebben een steady feeling. 

De S-tech serie boards beschikken over Multi-S tension technologie die ervoor zorgen dat de 3 stringers een extra sterke constructie verkrijgen. De standing area is voorzien van een bamboo laag en dit zorgt ervoor dat het staan vlak een duurzaam karakter krijgt. Tevens zorgt de soft toplaag ervoor dat je jezelf niet zo snel bezeert. Hierdoor wordt het oefenen van nieuwe tricks geen blauwe bulten festijn meer, maar een leuk leerproces. Voor de minder ervaren kitesurfers, zijn de boards stabiel en hierdoor eenvoudig mee om te gaan. De drie boards hebben ieder een ander formaat en shape, Voor elk niveau en voor iedere omstandigheid, van vlak water, weinig of veel wind, tot dikke swell.

Brunotti heeft de S-tech series op een dusdanige manier ingericht dat elk board speciale traits met zich mee brengt naar het water. Zo nodigt de shape van de S-Bryck je uit om er speels mee te varen en is voornamelijk geschikt voor vlak water momenten. De S-Brymm is de grote broer van Bryck, iets minder speels, geschikt voor vlak water, lichte tot intermediate swell. “De bredere tail zorgt ervoor dat jij als één van de eerste op het water staat en waarschijnlijk als enige aan het rippen bent met een lichtere swell en minimale wind” aldus één van Brunotti’s riders en tevens RDP creator Ruben Versluis. De S-Bryon is volgens Brunotti bij uitstek het multi surfboard binnen de softtop range. Door zijn grote formaat is hij ideaal voor lichte swell. Wanneer de wind weg valt, no problemo, met dit boardje kun je ook lekker peddelen. De vinnen van de boards zijn gemaakt van nylon, dit komt ten goede van de stuwkracht en stabiliteit tijdens het surfen. Daarnaast zegt Brunotti dat de vinnen én de boards zelf bijna onbreekbaar, dus no stress tijdens het surfen van een reefbreak of tijdens low tide.

Voor meer informatie over de nieuwe S-Tech series lijn van Brunotti, bezoek je de volgende website.

 van