11-09-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Brusago gear reviews: Specialized Tactic 3 helm

In Brusago gear reviews beoordelen we een voor een alle gear die gebruikt is voor ons reisverslag van de trails van Brusago. We beginnen met de Specialized Tactic 3 helm.

Deze Tactic 3 heeft eigenlijk alles in huis wat een goede helm in zich moet hebben, inclusief een prettig prijskaartje. Op het eerste gezicht ziet ‘ie er gewoon goed uit, robuust, zonder lomp te worden. Grote luchtgaten, bescherming aan het achterhoofd en een knop achterop om ‘m goed af te stellen. Wij hadden hem in mat zwart, een kleur en uitvoering die het op onze redactie ook altijd goed doet.

Met het Headset Sl II-systeem kun je de helm zowel in hoogte als in omtrek eenvoudig afstellen op je hoofd. Wij zijn gecharmeerd van het Tri-Fixsysteem, waarmee je de bandjes zelf kunt afstellen, iets wat bij andere merken nog wel eens ontbreekt, waardoor je van die lussen op je wangen hebt hangen. Hier dus niet het geval. Het is geen extreem lichtgewicht, maar dat verwachten we ook niet voor die prijs. Het enige wat we missen is dat de luchtgaten je zonnebril niet “vast” kunnen houden, mocht dit iets zijn wat je tijdens het klimmen zou willen gebruiken.

De luchtinlaten zijn ruim, dus genoeg koeling tijdens het rijden. Het vizier klik je er makkelijk af en bevindt zich tijdens het rijden niet in je blikveld. Eigenlijk gewoon een helm waarvan je vergeet dat je ‘m op hebt. Wat ons betreft het grootste compliment dat je een helm kunt geven.

Verkrijgbaar in drie maten en flink wat kekke kleurtjes.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Specialized.

 van