25-11-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Bryton introduceert de Rider 750

Geleen – Bryton Ianceert vandaag de gloednieuwe Bryton Rider 750 fietscomputer. Dit nieuwe paradepaardje van Bryton bevat een een 2,8-inch kleuren touchscreen met een verbeterde grafische gebruikersinterface (GUI), navigatie op vooraf geladen OSM-kaarten en zal het eerste Bryton-apparaat zijn met Voice Search. Ook is de Rider 750 voorzien van ANT + FE-C (Fitness Equipment Control) smart trainerondersteuning.

Met de lancering van dit model biedt Bryton de consument dus een breed scala aan nieuwe functies, waaronder de virtuele track-simulatie en virtuele krachttraining. Deze zijn beschikbaar via de gratis Bryton Active-app. Bovendien heeft Bryton met de Rider 750 de compatibiliteit met e-bikes vergroot door Shimano Steps- ondersteuning toe te voegen. Hierdoor wordt de batterijstatus, de vermogensmodus en de ritduur weergegeven op de bijgewerkte GUI van de Rider 750.

“Met de lancering van de revolutionaire Rider 750 breiden we ons productassortiment verder uit.”, zegt Samuel Wang, de CEO van Bryton.

Bryton Rider 750

De Rider 750 is verkrijgbaar in twee verschillende bundels. De consumentenprijs van het basispakket (Rider 750E) bedraagt €249,95. In dit pakket zit het toestel en een Sport Mount. Het geavanceerde pakket (Rider 750T) bevat als extra’s een Smart Cadence, Speed en Heart Rate Sensor. Dit voor een consumentenprijs van €319,95. Naast een krachtige batterijduur van 20 uur, een hogere interne opslagcapaciteit, verbeterde BLE 5.0-technologie en volledige GNSS-ondersteuning (5-satellieten), biedt de Rider 750 ook:

Color Touchscreen met GUI

De Rider 750 bevat een groot 2,8-inch kleuren touchscreen met een nieuwe intuïtieve grafische gebruikersinterface (GUI) en gemakkelijk te begrijpen pictogrammen. Met zowel een klassieke fietspaginamodus als een grafische modus voor het bekijken van fietsgegevens in een dynamische veelkleurige grafische setup. Het gevoelige touchscreen maakt het ook gemakkelijk om door gegevens en kaartpagina’s te scrollen, zelfs met handschoenen aan.

Bryton Rider 750

Voorgeladen Maps & mogelijkheid om Maps te updaten

De Rider 750 wordt geleverd met voorgeprogrammeerde kaarten van de belangrijkste regio’s over de hele wereld. Deze gratis wereldkaarten worden elke 6 maanden bijgewerkt voor de meest actuele ritgegevens. Extra kaarten zijn ook gratis te downloaden en kunnen naar de Rider 750 worden geüpload.

Online navigatie

Met behulp van downloadbare OpenStreetMaps (OSM) biedt de Rider 750 in één oogopslag locatie- en gedetailleerde richtingsgegevens. Als je de navigatiefunctie gebruikt, kun je gedetailleerde stapsgewijze routebegeleiding bekijken, inclusief afstands- en richtinginformatie voor elke afslag, en als je van de route afrijdt, zal de Rider 750 automatisch een andere route volgen om de rit weer op het goede spoor te krijgen.

Bryton Rider 750

Volg Tracks met POI/Peak informatie

Het is altijd motiverend en nuttig om de afstand tot jouw volgende stop te kennen. Nadat je jouw POI- en piekinformatie hebt ingesteld met de Bryton Active-app, kan je de afstand tot jouw volgende POI of piek controleren in de Follow Track-modus, zodat je de juiste beslissing kunt nemen op basis van jouw status en onderweg gemotiveerd kunt blijven.

Online stem gestuurde zoekfunctie

Een nieuwe en handige functie is de zoekfunctie met spraakbediening. Hiermee kan je op een gemakkelijker manier naar locaties en POI zoeken, zodat je geen toetsenborden op het scherm hoeft te gebruiken. De spraak gestuurde zoekfuncties zijn beschikbaar in meer dan 100 talen en bieden een snellere, intuïtievere en handigere manier om POI’s en andere locaties te vinden.

Bryton Rider 750

ANT+ FEC Smart Trainer Ondersteuning

Door het toevoegen van ANT + FE-C (Fitness Equipment Control) slimme trainerondersteuning is het mogelijk om de Rider 750 ook te gebruiken voor binnentrainingen. Dit maakt het eenvoudig om onder andere het weerstandsniveau van de slimme trainer rechtstreeks aan te passen vanaf de fietscomputer. Als je gebruik maakt van de Bryton Active App Advanced Workout-functie is het zelfs mogelijk om trainingen op maat van jouw slimme trainer te creëeren.

Fiets Radar Ondersteuning

De Rider 750 is gemakkelijk te koppelen met ANT+ Radar. Dit maakt het mogelijk om gevaren op te weg te ontwijken, omdat naderende voertuigen worden weergegeven op het scherm van de Rider 750. ondersteunt ANT + Radar na eenvoudige koppeling.

Bryton Rider 750

E-Bike Ondersteuning

Met e-bike-ondersteuning voor Shimano Steps, kan de Rider 750 nu verschillende e-bike-gegevens weergeven voor meer dan 160 fietsmerken, inclusief ondersteuningsmodus, hulpniveau-schakelmodus, e-bike-accu, rijbereik en achterstand.

3 Easy-to-Switch Fiets Profielen

De Rider 750 is voorzien van drie fietsprofielen. Dit is zeer handig wanneer je gebruik maakt van meerdere fietsen, bijvoorbeeld een gravelbike en een wegfiets.

Bryton Rider 750

Auto Sensor Scan

Na het koppelen van meerdere sensoren, gebruikt de Rider 750 de collectieve sensorpool om automatisch te scannen naar actieve sensoren in de buurt. De sensoraansluiting is eenvoudig te koppelen met de actieve sensor, waardoor je binnen no time tussen sensoren en fietsen kan wisselen. Met de Bryton Active-app kunnen sensornamen worden aangepast voor eenvoudige herkenning.

Voor meer informatie over deze gloednieuwe Bryton Rider 750.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van