21-04-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Bryton Rider 450 review

Bryton is een Taiwanees merk dat al flink wat jaren uitstekende fietscomputers maakt. Deze Rider 450 is dan ook voorzien van alle functies die je tegenwoordig verwacht van een state of the art gps. Onderscheiden doet hij zich in eerste instantie door de prijs. 179,95 euro is een koopje als je nagaat dat er eigenlijk niks ontbreekt, en als je goed zoekt kun je nog minder betalen.

Maar ook qua functionaliteit biedt hij veel, zo maakt hij gebruik van alle mogelijke satellietsystemen voor een zo nauwkeurig mogelijke locatiebepaling. Ook het feit dat de Bryton Rider 450 geleverd wordt met Open Street Maps reeds geïnstalleerd is een absolute plus. Het betekent dat je meteen kunt navigeren zonder kaarten te downloaden of te installeren. Wifi en bluetooth maken synchroniseren makkelijk, mede doordat de bijbehorende Bryton Active telefoon-app opvallend soepel werkt. Ritten worden na afloop vlot gesynchroniseerd en verschijnen rap daarna op Strava of elders, als je dat zo instelt.

De Bryton Rider 450 is een fietscomputer zonder compromissen voor een redelijke prijs.

Alleen maar pluspunten?

Lever je dan helemaal nergens op in door een wat goedkopere gps te kiezen? Natuurlijk zijn er verbeterpuntjes, zo heeft de Bryton Rider 450 bijvoorbeeld geen inschakelvertraging op de aan-en-uitknop zitten, waardoor hij onbedoeld aan kan gaan in je tas. Er wordt geen out-front mount meegeleverd en het scherm ontbeert kleur en touch. Tijdens het navigeren kan hij soms wat traag reageren, maar bij onze eerste ervaring, die bestond uit navigeren tijdens de Traka Gravel Race in Girona, voldeed hij uitstekend. Ook de batterijduur is meer dan voldoende.

Stuurmount

Het is wat lastig dat Bryton een eigen stuurmontage heeft ontworpen, daarentegen werkt het uitstekend en klikt hij met een vertrouwenwekkend
gevoel spelingsvrij vast. Het schijnt dat Brytons ook op Garmin-mounts passen, maar dat hebben we niet geprobeerd. Deze Bryton Rider 450 biedt al met al bakken met kwaliteit voor zijn bescheiden prijskaartje.

Brytonsport.com
€ 179,95


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van