11-12-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Bryton Rider 860 Review

Bryton heeft rap naam gemaakt met het leveren van budget-vriendelijke fietscomputers. De Rider 860 is hun eerste fietscomputer in het hoogste segment en we waren eerlijk gezegd best benieuwd ernaar. Het apparaat is voorzien van een aanraakscherm en een Android-besturingssysteem, eigenlijk precies zoals een smartphone dus. Het opstarten duurt opvallend lang en dat baarde ons zorgen over het reactievermogen van de Rider 860, maar dat blijkt onterecht. Integendeel, eenmaal opgestart reageert het apparaatje vlot en alert en van crashen of vastlopen is geen enkele sprake. Ook de hardware voelt prettig aan en komt zeker niet goedkoop over, chapeau dus. De lijst met functies en datavelden is enorm en er ontbreekt eigelijk niets, op Strava Live Segments na. 

Bryton Rider 860

Pairen met externe sensoren gaat als een trein en de Rider 860 werkt samen met Shimano Di2, SRAM eTap en Campagnolo EPS. Ook platforms als Strava, Komoot en RideWithGPS zijn standaard geïntegreerd. Een route die je on the fly maakt op je telefoon in de Komoot-app synct onmiddellijk en hup, je kan weer verder. Navigeren op het apparaat zelf (of in de bijbehorende app) kan ook en gaat prima. Er is weinig ‘budget’ aan de gebruikservaring wat dat betreft, maar op een haar na driehonderd euro is ook zeker niet te geef natuurlijk. Verbeterpunten zijn er eveneens, zo zitten er in de gebruikersinterface enkele eigenaardigheden en is de accuduur met (max) zestien uur toereikend, maar niet indrukwekkend. Ook is de afleesbaarheid van het scherm niet onder alle omstandigheden optimaal. Je krijgt wel weer een mooie, aluminium frontmount meegeleverd (niet afgebeeld). 

Ben je op zoek naar een fietscomputer met een goed en overzichtelijk kleuren-touchscreen en het intuïtieve van Android, dan is de Rider 860 zeker een kandidaat. En: nog altijd budgetvriendelijk bovendien.

Prijs €299,99
brytonsport.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van