04-02-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Bryton Sponsort UCI World Team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux

Bryton kondigt vandaag met trots aan dat het voor 2 jaar sponsor wordt van het wereldberoemde Intermarché-Wanty- Gobert Matériaux World Team voor de wielerseizoenen 2021 en 2022.

Het project, dat in 1974 in België werd opgericht, heeft gedurende bijna vijf decennia amateurwielrenners klaargestoomd voor het professionele wielrennen. Vorig jaar werd de ploeg door de Internationale Wielerunie officieel erkend als ploeg in het UCI World-seizoen 2021 na tien seizoenen op Pro Continentaal-niveau. Negenentwintig zeer ervaren renners en jonge talenten uit tien landen zullen met de ploeg deelnemen aan haar eerste UCI World seizoen.

Bryton sponsort UCI World Team

“Sinds vorig seizoen hebben we de mogelijkheid om de Bryton GPS Cycle Computers te gebruiken,” verklaarde Frederik Veuchelen, Hoofd Coach Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. “Het is opmerkelijk hoe snel Bryton onze feedback meeneemt in de ontwikkeling van nieuwe modellen. De Rider 750 is de ideale trainingspartner voor onze renners, die over de hele wereld trainen en koersen. Voorafgaand aan de rit kan eenvoudig een parcours worden geüpload op het toestel via de Bryton app. Tijdens de rit kunnen alle gegevens worden bekeken dankzij de aangesloten vermogens- of hartslagmeters en na afloop worden ze onmiddellijk gesynchroniseerd met Trainingpeaks voor analyse via de Bryton-app. Deze functies zijn essentieel in het moderne wielrennen en dankzij de gebruiksvriendelijkheid kunnen onze renners dagelijks hun trainingen tot in de puntjes uitvoeren.”

Tijdens de wedstrijdseizoenen van 2021 en 2022 zal Bryton zowel financiële als technische ondersteuning bieden aan het team, dat zal worden uitgerust met zijn nieuwste GPS Cycle Computer, de Rider 750. Dit geavanceerde apparaat is uitgerust met een interactieve grafische gebruikersinterface op een kleuren touchscreen display en bevat krachtige functies, zoals ondersteuning voor Electronic Gear-Shifting Systems (ESS) (waaronder Shimano’s Di2, SRAM’s eTap en Campagnolo’s EPS), ANT+ FE-C Smart Trainer ondersteuning, online navigatie met voorgeladen kaarten, gesproken adres zoeken, achteruitkijkradar ondersteuning en nog veel meer!

Bryton sponsort UCI World Team

“We zijn vereerd dat we dit jaar de kans krijgen om nauw samen te werken met een nieuw UCI World Team,” verklaarde Samuel Wang, CEO van Bryton. “De samenwerking met het Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux World Team en het ontvangen van hun onschatbare input zal ons helpen onze producten voor zowel professionele als amateurwielrenners te blijven verfijnen. We geloven ook dat de missie van het team en hun reis naar het wereldtoneel overeenkomt met de waarden die we hier bij Bryton in de ontwikkeling van onze producten stoppen, waardoor dit sponsorschap een vanzelfsprekende match is.”

Bryton streeft ernaar om betaalbare GPS-apparaten van de hoogste kwaliteit te maken en tegelijkertijd de best mogelijke service aan zijn klanten te bieden. Om de beste fietscomputers te kunnen blijven ontwikkelen, werkt Bryton samen met profwielerploegen over de hele wereld om professionele feedback te krijgen. Het Intermarché-Wanty- Gobert Matériaux World Team is het derde UCI-wereldteam dat door het merk wordt gesponsord.

De fietscomputers van Bryton vind je hier.


In het verleden hebben wij diverse fietscomputers van Bryton getest. Waaronder De Bryton Rider 750. Lees hier de volledige review. Wil je voortaan geen review meer missen? Wordt dan snel abonnee van Wielrenblad!

 van