31-01-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: 30seven elektrische sokken

De Buit van de week is een verovering voor onze lezers. Een verborgen schat die extra aandacht verdient. Wielrenblad is eropuit gegaan en heeft de producten gevonden en getest. Na het lezen van de review is het jullie beurt om de buit te veroveren, in de winkel of via de win actie die aan een review verbonden kan zijn. Elke vrijdag komt een nieuwe Buit online via onze website en Facebook pagina.

Afgelopen week is het flink kouder geworden in Nederland, dat kan je niet ontgaan zijn. Om de kou te kunnen trotseren zie je renners op de weg die flink ingepakt zijn. Helmmuts of buff op, hoog kraagje, winterjack, lange broek, overschoenen… en dikke sokken. Of verwarmde sokken. Wij testte de elektrische sokken van 30seven. Of beter gezegd: de elektrisch verwarmde sokken van 30seven. Werken ze echt?

De slogan van 30Seven is “Never feel cold again” en dat sprak ons aan. De kleding is ontwikkeld door het bedrijf Belginova, gespecialiseerd in de verwerking van ultrafijne metaaldraadjes en textieltoepassingen. De opgedane kennis op het gebied van stoelverwarming in auto’s heeft geleid tot de Novaheat technologie die wordt gebruikt voor het verwarmingselementen in de sokken (en andere kleding van 30seven). Het element is uitneembaar en wordt aangestuurd door een herlaadbare lithium-ion batterij. De naam 30seven is afgeleid van onze lichaamstemperatuur, 37 graden.

Wielrenblad Buit van de week 30seven overzicht

In het pakket dat bij de sokken zit kom je eerst een soort enkelband tegen, met daarin de batterij. Daarna een set lange sokken en een connector in de vorm van een pijltje. Met de connector trek je de draadjes die aan het verwarmingselement zitten gemakkelijk door de sok. Het verwarmingselement heeft de vorm van een blad en past precies in de inkeping van de sok onder de bal van je voet. Er is ook een handleiding meegeleverd met daarop beschreven hoe je de snoertjes door de sok moet trekken en aan moet sluiten.

Het principe werkt simpel, je klikt de connector rond het stekkertje en vervolgens door de speciale groef van de sok tot het eerste gaatje. Hier haal je het snoer even naar buiten, zodat je het verwarmingselement meer ruimte geeft om in het ‘reservoir’ onder de sok te passen. Er zit een kleine opening waar je het element in stopt. Het was even rommelen, maar toen zat alles op zijn plaats en konden we de draden tot het einde van de sok trekken. Wat ons betreft was het rommelen een positief punt, op deze manier kan je er zeker van zijn dat je niet zomaar een los element in je schoen hebt zitten.

Wielrenblad Buit van de week 30seven collage

Nu de draden door de sok zijn getrokken kan je ze aansluiten op de batterij. De batterij zit in een enkelband verwerkt. Als de twee snoertjes goed aangesloten zijn kan je de sok in drie warmte standen zetten en wordt de aan- uit knop rood. Of je de band aan de buitenkant van je broek laat of je broek eroverheen aantrekt ligt aan je persoonlijke voorkeur. Persoonlijk vind ik het makkelijker om de band aan de buitenkant te laten.

De opmerkingen in de fietsgroep waren onvermijdbaar; “Ha! Heb je een nieuwe GPS”? “Wordt je gevolgd”? Ik besloot er maar niet al te veel op in te gaan. Na een uurtje kwamen de eerste klachten over koude voeten en werden ze toch wel nieuwschierig naar wat er nou om m’n enkel zat. Het systeem doet zijn werk goed. Ik had dunne overschoenen aangetrokken om te voorkomen dat de warmte (te) snel weg zou vliegen en dat hielp prima. Op de laagste verwarmingsstand hield ik het perfect vol en stond ik eens niet met tintelende tenen onder de douche na het fietsen. Wel met een big smile, ideaal deze sokken.

30seven 061

Voordat je de sokken opbergt is het verstandig om alle stekkertjes los te maken, zodat de batterij niet leeg getrokken wordt als je de sokken niet gebruikt. Het opladen duurt 2-4 uur, dat is dus zo gedaan. Als je de sok inclusief warmte element aan hebt moet je er wel rekening mee houden dat je ruimte in je schoen wat kleiner wordt. Heb je nu al vrij krappe schoenen, dan kan de sok te dik zijn. Maar bij veruit de meeste schoenen moet het geen probleem zijn en past de sok er gewoon in.

Prijs pakket sok inclusief warmte element: € 99,-
Los paar sokken: € 25,-
Maten: 39-42 en 43-46

Meer informatie: www.30seven.eu

Winactie
Laat onderaan deze pagina bij de Facebook comments achter bij welke fietswinkel jij deze sokken wilt ophalen en wie weet win je een paar in een maat naar keuze!

 van