01-03-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Agu Vernio windbreker

De Buit van de week is een verovering voor onze lezers. Een verborgen schat die extra aandacht verdient. Wielrenblad is eropuit gegaan en heeft de producten gevonden en getest. Na het lezen van de review is het jullie beurt om de buit te veroveren, in de winkel of via de win actie die aan een review verbonden kan zijn. Elke week komt een nieuwe Buit online via onze website en Facebook pagina.

Doordeweeks overdag fietsen is niet voor iedereen weggelegd. Maar in het weekend één of twee dagen fietsen is voor veel van ons te weinig. De avonduren zijn al snel de enige optie. Maar het is niet altijd fijn om na een dag werken snel je avond eten op te moeten hebben om daarna in het donker een rondje te rijden. Het goede nieuws is dat het langzaam aan minder koud en langer licht begint te worden. Nu de tijd aanbreekt dat het donker vaak net iets eerder invalt dan verwacht, zoeken we naar een oplossing om de omstandigheden een stapje voor te blijven. Deze keer hebben wij een windbreker van AGU getest, met geïntegreerde LED verlichting op de rugzijde. 

wielrenblad Buit van de week Agu vernio

We hebben de Agu windbreker getest met daaronder een thermoshirt en een winterjersey. Het jasje is erg licht en je voelt het bijna niet zitten. Bij het weggaan van huis begint het langzaam donker te worden. De lichtjes zetten we alvast aan, met een simpele beweging in het zakje van het jasje. Een klein knopje met een batterijtje is aangesloten met de LED-lampjes achterop de windbreker. Bij het wegrijden uit de stad worden we meteen aangekeken door andere weggebruikers. Waarschijnlijk denken ze dat we onderdeel zijn van een kerst attractie. Eenmaal buiten de stad beginnen we met ons rondje en krijgen we vrij snel te maken met echt Nederlands weer; regen en harde wind zorgen voor een uitstekende testrit. De windbreker sluit goed aan op je lichaam en maakt daardoor geen extra geluid (er zijn mensen die hier gevoelig voor zijn) en wappert niet.

Wielrenblad Buit van de week Agu Vernio lampjes

Ook de eerste regendruppels worden met gemak afgewimpeld. Na een paar kilometers verdwijnen de lantaarnpalen en wordt het een stuk donkerder. De regen houdt aan en lijkt heviger te worden. Achter me verschijnen de koplampen van een aantal auto’s die ons langzaam inhalen. Het geeft ons een veilig gevoel dat de LED verlichting aanstaat en we hierdoor beter zichtbaar zijn. De windbreker ademt goed en zorgt dat we het niet te warm of te koud te krijgen. Na ongeveer 30 km beginnen wel de eerste druppels langzaam het jasje binnen te dringen.

Wielrenblad Buit van de week Agu Vernio op fiets

Kortom, een goede windbreker die goed ademt en gemaakt is voor (bijna) alle weersomstandigheden. Met als pluspunt dat deze erg licht is. Een klein minpuntje is dat hij net niet klein genoeg op te vouwen is om in je fietszakje te stoppen. Het grootste voordeel van de versie met LED verlichting is natuurlijk dat je net wat veiliger de weg op gaat. Zonder dat je daarvoor per se vaste verlichting op je fietst hoeft te monteren. Vergeet niet om na de rit het batterijtje te ontkoppelen en uit je jasje te halen voordat je het jasje gaat wassen!

Prijzen:
Vernio jack lange mouw: € 49,95
Vernio mouwloze body: € 44,95
Vernio jack lange mouw met LED-verlichting: € 69,95

Meer informatie: www.agu.nl

 van