15-02-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Amacx recovery Pancakes

De Buit van de week is een verovering voor onze lezers. Een verborgen schat die extra aandacht verdient. Wielrenblad is eropuit gegaan en heeft de producten gevonden en getest. Na het lezen van de review is het jullie beurt om de buit te veroveren, in de winkel of via de win actie die aan een review verbonden kan zijn. Elke week komt een nieuwe Buit online, via onze website en Facebook pagina.

Na een lang fietsrit wil je graag wat lekkers eten. Het liefst iets makkelijks, wat je snel klaar kan maken of zo kan pakken. Dat eiwitten helpen om spieren snel te laten herstellen na de inspanning is inmiddels bekend. Maar ja, in welke producten zitten de goede eiwitten en is het wel lekker? Een herstel shake met eiwit rijk poeder is niet voor iedereen aantrekkelijk en zeker als het koud is geweest lokt een warme hap. Amacx heeft hier iets op gevonden, zij hebben recovery Pancakes in het assortiment.

Je leest het goed, een pannenkoeken mix om te helpen herstellen. In de mix zijn namelijk zes hoogwaardige eiwitbronnen verwerkt:

  1. Whey Eiwit Hydrolisaat
  2. Whey Eiwit Isolaat
  3. Whey Eiwit Concentraat
  4. Micellar Caseïne
  5. Casseinaat
  6. Kippen Ei Albumine

Wielrenblad Buit van de week Amacx recovery pancakes twee

Via de website van Duursport  waren de producten snel besteld en konden we aan de slag. De voorbereiding was snel en heel makkelijk. Wat poeder afmeten, water afmeten en toevoegen, en even shaken met de shakebeker. Natuurlijk kan je ook kiezen voor het toevoegen van (magere) melk in plaats van water.

Het beslag bleef na het shaken erg dun, waardoor het gebruik van een mixer echt niet nodig was. Doordat het beslag zo dun bleef waren wij even bang dat het geen echte pannenkoek zou worden tijdens het bakken. Maar die angst bleek al snel ongegrond. De pannenkoeken werden tijdens het bakken dikker en zagen er niet anders uit dan de ‘normale’ versie. Het vuur moest niet te heet, anders brandde het vrij snel aan. Wat een positief punt is: de pannenkoeken zijn erg snel klaar om gegeten te worden.

De pannenkoeken zijn licht en luchtig van structuur en hebben een licht zoete vanillesmaak. Ze happen lekker weg zonder vet of klef te zijn. Wat ons betreft zijn ze ideaal voor een eetmoment net na de training. Het is weinig werk en je hebt toch een lekkere, warme hap die niet zwaar op de maag ligt. Om ze net even specialer te maken kan je nog (appel)stroop, wat vers fruit of kaneel toevoegen. Wij vinden ze ook lekker zonder deze toevoegingen.

Wielrenblad Buit van de week Amacx recovery pancakes twee laatste

De bus met 600 gram recovery Pancakes-mix en de shaker zijn beide los verkrijgbaar, maar zijn ook in het speciale protein-deal actie pakket. In de protein-deal zitten naast deze twee producten ook 12 Amacx protein bars (van 65 gram per reep).

Prijzen:

  • Bus Amacx recovery Pancakes (600 gram): € 11,95
  • Shaker: € 3,50
  • Amacx protein Deal: € 24,95 (actieprijs)

Meer informatie: www.duursport.nl/amacx/protein-deal-4169

Winactie:
Laat onderaan deze pagina bij de Facebook comments achter waarom jij één van de twee Amacx protein-deal sets (recovery Pancakes mix, shaker & protein bars). Degene met de meest originele reactie wint een pakket!

 van