25-04-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: BBB Adapt giftbox

Iedereen zou met een bril op moeten fietsen. Tenminste, dat is mijn mening. Niet alleen om er cool uit te zien, maar ook ter bescherming van de ogen. Tegen wind, steenslag, vliegjes en allerlei ander ongemak. Er zijn bij mij al talloze merken en modellen de revue gepasseerd. Uiteenlopend van (veel te) dure modellen tot spotgoedkope Chinese exemplaren. Ik kan zeker niet zeggen dat duurkoop altijd goed-koop is.

Wat maakt een bril wat mij betreft een goede fietsbril? De lens-kwaliteit, pasvorm, draagcomfort, gewicht, design en natuurlijk de prijs. Als je op het punt staat een bril aan te schaffen kun je dat niet allemaal testen. Hoe de bril in de praktijk uitpakt is vaak een kwestie van geluk hebben.

wielrenblad_buit_van_de_week_BBB_adapt_sportbril_15

Producten van BBB zijn over het algemeen goed, maar de uitvoering mag wat minder saai. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” is schijnbaar het motto. De Adapt bril van BBB is een dikke uitzondering op deze regel. De Adapt is een vet ding, behoorlijk blits zelfs. Het is eigenlijk een best wel vette opeenvolging van dingen. Je krijgt deze pimp-a-goggle namelijk in een afsluitbare, luxe opbergbox. In de doos zitten een serie lenzen, een zwarte bovenzijde van het montuur, een drietal gekleurde onderzijden, een viertal lenzen en een zeven gekleurde rubberen schachten die je over de pootjes kunt schuiven. De prijs is daar ook naar, want goedkoop is de set niet.

De bril wijkt qua vormgeving af van andere BBB brillen, het heeft een veel cooler uiterlijk. De naam Adapt geeft al aan dat er van alles aan te passen is. Persoonlijk vind ik het een prettige gedachte dat de bril een full-frame montuur heeft. Op die manier is de kans op een snijpartij in de wang kleiner dan met een open montuur. Er schijnen 588 verschillende mogelijkheden te zijn om . Door het neusstukje een kwartslag te draaien kun je het boven- en onderframe los van elkaar halen, zodat je eenvoudig de lenzen kunt wisselen. Het wisselen gaat echt gemakkelijk. Het rubberen neusstuk is verstelbaar zodat je de bril altijd goed op je neus zit.wielrenblad_buit_van_de_week_BBB_adapt_sportbril_11

De bril zit stevig en voelt goed. Het uiterlijk is cool en niet té wedstrijd gericht. Wat betreft de kwaliteit van de lenzen zit het wel snor. De bril is al een tijdje in gebruik en de lenzen houden zich goed, terwijl ik geen duurzame bril gebruiker ben. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat ik alleen het eerste uur na ontvangst druk in de weer ben geweest om de ultieme combinatie in elkaar te zetten. Ik kan dus niet beoordelen of het veelvuldig in- en uit elkaar halen van de bril uiteindelijk gevolgen heeft voor de duurzaamheid van de set. De Adapt zit eigenlijk al weken in dezelfde samenstelling, asymmetrisch gekleurd, op mijn hoofd. Het argument dat je de bril aan kunt passen elke set fietskleding neem ik voor lief.wielrenblad_buit_van_de_week_BBB_adapt_sportbril_12

Voor mij is belangrijk dat de bril goed voelt, het zicht goed is (ook naar de zijkanten toe) en dat de lenzen zonder al te veel abracadabra schoon te houden zijn. De Adapt beschermt goed rondom en belemmert het zicht niet. Ik heb nog geen last gehad van het beslaan van de glazen. De bril ventileert voldoende. Het aparte uiterlijk voldoet in ieder geval aan mijn wensen. Ik zou hem zelf zomaar ophouden en er het terras mee op duiken. Wat zeg ik, tijd om te gaan. Proost!

De Adapt BSG45- (gift)box bevat:

  • Boven frame kleur: matzwart.
  • Onder frame kleur: glanzend rood, glanzend blauw en mat chroom.
  • Lens kleuren: transparant, smoke flash mirror, blauw MLC, rood MLC.
  • Brilpootrubber kleuren: zwart, blauw, rood, groen, grijs, geel en wit.
  • Inclusief schroevendraaier en etuitje om je bril in op te bergen.

wielrenblad_buit_van_de_week_BBB_adapt_sportbril_10Prijs Adapt giftbox: € 139,95

Prijzen losse elementen uit de box:

  • Adapt bril: € 99,95
  • Losse lenzen: € 19,95
  • Brilpoot rubbers: € 4,95

Website:
Adapt giftbox: www.bbbcycling.com/bike-wear/sport-glasses/BSG-45BOX
Adapt sportbril:  www.bbbcycling.com/bike-wear/sport-glasses/BSG-45

Winnen:
Laat bij de Facebook reacties onderaan deze pagina een reactie achter waarom jij deze giftbox verdient of aan wie je deze graag cadeau wilt doen, en wie weet wordt jij de gelukkige winnaar van deze mooie set!

wielrenblad_buit_van_de_week_BBB_adapt_sportbril_14

 van