21-02-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: BBB Basekit

De Buit van de week is een verovering voor onze lezers. Een verborgen schat die extra aandacht verdient. Wielrenblad is eropuit gegaan en heeft de producten gevonden en getest. Na het lezen van de review is het jullie beurt om de buit te veroveren, in de winkel of via de win actie die aan een review verbonden kan zijn. Elke week komt een nieuwe Buit online, via onze website en Facebook pagina.

Hoe zuinig je ook bent op jouw fiets, je ontkomt niet aan vervanging, reparatie of een upgrade. Het hoort  allemaal bij fietsenliefde. Je kunt voor de weg van de minste weerstand kiezen en je fiets af te geven bij de lokale fietsenwinkel, die jouw trots met veel liefde en tegen betaling weer fixed. Of je doet het lekker zelf, wat eigenlijk veel leuker is.

Er zijn talloze klussen die je zelfstandig aan de fiets kunt doen zonder dat daar rocket science aan te pas komt. Elke fiets heeft na een rit een beetje liefde en zorg nodig. Naast het schoonmaken en poetsen heb je wat gereedschappen nodig om de meest voorkomende reparaties en onderhoud zelf te kunnen doen. Afhankelijk van merk en soort fiets redt je het voor een groot gedeelte met deze Basekit van BBB. Alleen als je de trotse bezitter bent van een exotisch pareltje, met onderdelen die alleen via ondergrondse kanalen te verkrijgen zijn dan houdt het wat eerder op. Maar de naam Basekit zegt toch genoeg?

doos_dicht

De Basekit zit in een robuuste koffer, voorzien van groot logo, die er eigenlijk best wel spannend uit ziet. Qua uiterlijk kan de koffer zo meedoen in een film waarin hij de hoofdrol speelt bij de activering van een op aarde gerichte kernraket waarbij de reageerbuis met nucleaire limonade in de koffer zit. Bij openen verwacht je bijna een sissend geluid en wat ontsnappende rook. Kortom de looks zijn dik in orde en met de “feel” zit het ook wel goed.

doos_open

Het gereedschap zit verzorgd en stevig in de koffer. Bij openen van de koffer vallen de onderdelen niet uit de klep. De tien afzonderlijke onderdelen liggen netjes ingesloten in schuimmateriaal en zijn er gemakkelijk uit te halen en, ook belangrijk, weer terug te stoppen. Er is wat extra ruimte aangebracht om zelf nog wat tooltjes toe te voegen. De Basekit bevat in totaal tien tools. Naast de standaarddingetjes als inbussleutels, torxsleutels, minitool en bandenlichters bevat deze starterskit een kettingpons, kettingzweep, lock-ring verwijderaar, spaakspanner, kettingslijtagemeter en een bladboutsleutel voor het voorblad. Eigenlijk alles om de meest aan slijtage onderhevige onderdelen van de fiets te vervangen of af te stellen, mits het maar Shimano of SRAM compatible is.

IMG_8688

Ik heb zelf talloze merken in alle prijsklassen in mijn handen gehad èn vervloekt maar deze spullen van BBB voelen goed aan en nodigen direct uit om aan de slag te gaan. Voor mij persoonlijk is de kettingpons de graadmeter die moet zorgen voor een top-notering. De kettingpons, door BBB voorzien van de naam “Nautilus II” moet een makkelijk te bedienen compact stukje gereedschap zijn wat je heel veel en zonder morren  gebruikt. De pons doorstaat de test glansrijk en heeft zelfs nog een reserve onderdeeltje, daar is duidelijk over nagedacht! Het BBB gereedschap ligt lekker in de hand en voldoet uitstekend. Zelfs de bandenlichters hebben mijn test op ‘die ene shitvelg met die hele strakke band’ op mijn mountainbike doorstaan en zijn nog heel.

kettingpons

Goedkopere sets die op de markt te krijgen zijn leggen het overduidelijk af tegen deze Basekit. De koffer is stevig en oogt cool. Elk stuk gereedschap afzonderlijk ziet er degelijk uit en ligt goed in de hand. Je hoeft geen onderdelen samen te stellen zoals een cassetteafnemer. Gewoon lekker een gereedschap uit 1 stuk om je cassette samen met de kettingzweep gemakkelijk te verwijderen, mits je Shimano of SRAM compatible onderdelen hebt natuurlijk.

IMG_8684

Verder valt er weinig aan te merken op de set. Goed gereedschap om lekker te sleutelen. Wellicht dat een setje bandenplak het geheel af maakt, er zitten tenslotte al bandenlichters bij. De gevorderde sleutelaar zal aanvullend gereedschap nodig hebben daar waar BBB ook uitstekend in kan voorzien. De Basekit is de ideale starterskit of vervanging van het bestaande ‘toch niet zo perfecte’ goedkope setje. Je kunt zelfs onderweg wat onderdelen meenemen en later weer netjes opbergen. Met de BBB basekit is gewoonweg niets mis.

IMG_8678

BBB Basekit Toolbox BTL-92 bevat de volgende producten:

  1. BTL-05 Nautilus II
  2. BTL-11 Turntable
  3. BTL-125 Lockout
  4. BTL-15 Turner II
  5. BTL-28 Threestar
  6. BTL-28T Torxstar
  7. BTL-32L Boldgrip
  8. BTL-40S Minifold S
  9. BTL-51 Chainchecker
  10. BTL-81 Easylift

Adviesprijs: € 89,95

Meer informatie: bbbcycling.com/accessories/tool-boxes/BTL-92
BBB kent nog meer gereedschapskoffers: bbbcycling.com/accessories/tool-boxes/

Winactie:
Laat onderaan deze pagina bij de Facebook comments achter waarom jij een BBB Basekit nodig hebt en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van deze gereedschapskoffer!

 van