14-03-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: BBB Patron i5

De Buit van de week is een verovering voor onze lezers. Een verborgen schat die extra aandacht verdient. Wielrenblad is eropuit gegaan en heeft de producten gevonden en getest. Na het lezen van de review is het jullie beurt om de buit te veroveren, in de winkel of via de win actie die aan een review verbonden kan zijn. Elke week komt een nieuwe Buit online via onze website en Facebook pagina.

Een smartphone is voor veel fietsers onmisbaar tijdens hun tochten. Voor Strava bijvoorbeeld, maar ook om onderweg mooie (instagram) foto’s mee te maken. Het meenemen van je telefoon heeft echter wel wat nadelen, zoals de ruimte die het inneemt in het mini achterzakje van je jersey. Daardoor is de telefoon soms moeilijk te pakken als je hem wilt gebruiken. Veel fabrikanten komen daarom met handige smartphone houders voor op je stuur. Wij hebben deze keer de BBB Patron i5 (iPhone 5) houder getest en gekeken of het wel echt zo praktisch is als het lijkt.

In het doosje zitten een montagebeugel, twee siliconen voeringen, een hardcase schaal en een inbussleutel. Het monteren van de beugel op je stuur of stuurpen is vrij eenvoudig en met de inbussleutel te monteren. Aan de hand van het weer kies je je siliconen hoesje uit; er is keuze uit een open hoesje voor een droge dag of een waterdicht hoesje voor als het regent. De telefoonhouder is staand of liggend te monteren.

Wielrenblad Buit van de week BBB Patron iPhone 5 houder

Nadat ik mijn telefoon in het hoesje heb gekregen, wat iets langer duurde dan bij een normaal hoesje, kon ik het geheel soepel in de beugel schuiven. Het ziet er allemaal vrij compact en solide uit. Tijd om Strava aan te zetten en op pad te gaan. Na twee minuten fietsen word ik al gebeld en zie ik mijn ouders in het schermpje knipperen. Dat kan belangrijk zijn, even stoppen maar. De telefoon zit erg goed vast in de houder en gaat er iets minder vlot uit dan dat het er in ging. Waarschijnlijk komt dit deels door mijn handschoenen, en het bewijst wel dat de telefoon goed vast zit. Uiteindelijk had ik het gesprek gemist, maar wel een telefoon in mijn hand. Er was niks ernstigs en ik kon snel weer verder.

Een paar kilometers en 20 WhatsApp berichten verder besloot ik het geluid van de telefoon uit te zetten. Tijdens de rit word ik een stukje omgeleid en moet ik offroad verder. Ik houd mijn telefoon goed in de gaten en zie dat hij stevig vast zit aan mijn stuur. In de gebruiksaanwijzing staat dat het siliconen hoesje alle schokken zou moeten absorberen en zo te merken werkt dat prima. Het is helemaal geen slecht idee om zo’n hoesje aan te schaffen!

Voordelen:

  • Geen geprop meer in de kleine jersey achterzakjes.
  • Telefoon sneller bij de hand, tenzij je handschoenen draagt.
  • Doordat de houder compact is zou je deze er omheen kunnen laten voor dagelijks gebruik, net als bij een normale case het geval is.
  • Live Strava segmenten rijden als je een premium account hebt.

Nadelen:

  • Het rijdt iets onrustiger omdat je regelmatig op je scherm aan het kijken bent, maar waarschijnlijk is dit gewoon een kwestie van gewenning.
  • Als je de houder een kwart slag wilt draaien om bijvoorbeeld een filmpje te maken heb je een inbussleutel nodig en duurt dit even.
  • Het gesloten hoesje voelt erg stroef aan bij het gebruik van de telefoon.

Wielrenblad Buit van de week BBB Patron iPhone 5 houder_3_n

Prijs: € 39,95

Meer informatie: www.bbbcycling.com/accessories/patron i5

Naast de Patron i5 heeft BBB ook andere houders, voor andere smartphones van een ander merk/type. Bekijk het aanbod hier: www.bbbcycling.com/accessories/telefoon houders

Winnen: Laat hieronder bij de Facebook comments achter waarom jij graag met de BBB Patron i5 op de fiets stapt en wie weet win jij een exemplaar!

 van