24-04-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Castelli Gabba 2 Convertible jacket en Gabba W Longsleeve

De Castelli Gabba 2, een jas die de profs massaal gebruiken wanneer ze in winterse omstandigheden de weg op gaan met hun fiets. Je kan stellen dat de Gabba ondertussen de vader der regenjassen is. Maar wat maakt juist deze jas zo goed? Castelli stelt dat de Gabba is gemaakt van een winddichte, waterdichte stof die ademend is, waardoor je jezelf ook tijdens heftige inspanningen niet opblaast. Het idee voor de Gabba kwam een paar jaar geleden vanuit het voormalig Cervélo Test Team. De Noorse profrenner Gabriel Rasch wilde graag een ​​rekbare, nauwsluitende regenjas die hij samen met de Castelli Nanoflex armstukken kon dragen. Dit idee was het uitgangspunt bij Castelli, met de Gabba als resultaat.

SONY DSC

De Gabba 2 is gemaakt van een nieuwe waterdichte stof die Castelli speciaal heeft ontwikkeld in samenwerking met Gore, “Windstopper X-Lite Plus” genaamd. Dit is een 4-way stretch materiaal, wat er op neerkomt dat de elasticiteit van het materiaal voor de perfecte pasvorm moet zorgen. Daarnaast moet de Gabba je niet alleen beschermen tegen regen en kou, maar tegelijkertijd ademend genoeg zijn om maximaal te kunnen presteren of comfortabel te fietsen. De Gabba Convertible is verder volgestopt met opties en extra’s.

SONY DSC

Binnenin de jas zit een siliconen  ‘grip strip’ die ervoor zorgt dat de jas niet omhoog kruipt. De rits is voorzien van een windflap en de drie achterzakken zijn onderaan voorzien van een waterdoorlatend materiaal, zodat je aan het einde van een regenachtige rit niet drie ongewenste waterzakken meedraagt. De jas is daarnaast voorzien van reflecterende strepen om optimaal zichtbaar te zijn in het donker of met slecht weer.

Wielrenblad_Buit_van_de_week_Castelli_Gabba_Convertible_Castelli_gabba_w_longsleeve_collage

De afgelopen weken was de Gabba 2 convertible mijn trainingspartner. Bij deze uitvoering van de Gabba kan je de mouwen van de jas afritsen, wat er niet alleen erg bijzonder uitzag maar ook zeker praktisch bleek. De eerste keer dat ik de jas aantrok merkte ik dat de jas mijn armen als het ware naar voren duwde, precies naar de positie die je op de fiets hebt. De Gabba is blijkbaar zo gemaakt dat hij perfect past als je op je fiets zit. Wat verder opvalt is dat er aan de achterkant een flap zit, die je achterwerk tegen opspattend water moet beschermen.

SONY DSC

Op de fiets voel en merk je de voordelen van de jas direct. Zeker in vergelijking met de oude generatie stugge, wapperende regenjassen of niet-elastische en niet goed ademende winterjassen. De Gabba biedt de voordelen van beiden, maar dan stijlvoller verpakt. De strakke pasvorm zorgt voor een gevoel van vliegen op de fiets, zonder het koud te hebben. Tijdens het fietsen kan je de mouwen zonder problemen afritsen, in het geval dat je ze er weer terug op wilt zetten ben je genoodzaakt even te stoppen. De naden van de rits zijn niet getaped, wat betekent dat je tijdens heftige regenbuien niet helemaal droog zult blijven. In praktijk is dit echter geen groot nadeel omdat de Gabba er wel voor zorgt dat het lichaam warm blijft.SONY DSC

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte combinatie van een regen- en winterjas, die bij uitstek te gebruiken is tijdens veranderlijke omstandigheden, dan is de Gabba een goede keuze voor jou. Hij is er in vier varianten, met korte mouw, lange mouw en de versie die ik getest heb; de convertible. Daarnaast is er een speciale damesversie van de Gabba met lange mouwen beschikbaar. De mannen versies zijn in de kleuren blauw, geel en zwart verkrijgbaar, de vrouwen versie in zwart, koraal en paars. Er hangt een pittig prijskaartje aan de Gabba’s, maar dan heb je ook een winterjas, regenjas en bij de convertible een shirt in één.

SONY DSC

Prijzen:

  • Castelli Gabba 2 Convertible: € 225,-
  • Castelli Gabba W Longsleeve: € 180,-

Meer informatie:

Aangezien de vrouwen versie van de Gabba dezelfde eigenschappen heeft als de mannen versie, alleen zonder de afritsbare mouwen van de Converitble, hebben wij deze review samengevoegd tot één. Een handige extra feature in het vrouwenjack is dat er twee ventilatie strips aan de voorzijde zijn gemaakt, die eenvoudig afsluitbaar zijn met een rits. Het jack heeft een zeer comfortabele pasvorm en een frisse koraal kleur, die je niet snel ziet bij dames jasjes. Wat ons betreft is dat is zeker ook een pluspunt. Houd je niet van deze kleur, dan is de Gabba women ook in het zwart en paars verkrijgbaar.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

 

 van