22-11-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: GripGrab arm- en beenstukken

Er zijn dagen dat je besluiteloos voor de kast staat. Ga je voor een lange broek of een korte broek? De ene optie lijkt je te warm en de andere juist te koud. De GripGrab arm-, been- en kniewarmers set bieden deze dagen uitkomst. Het lijkt een ideale oplossing voor als de temperatuur tussen de 5 en de 20 graden schommelt.

Been-, knie- en armwarmers zijn echte “basics” voor de fanatieke fietser. Ze zijn functioneel en praktisch in gebruik en ze zorgen ervoor dat de kou geen vat krijgt op je lichaam. Bovendien kan je ze snel aan en uit doen en nemen ze daarbij zeer weinig ruimte in een achterzakje van een shirt. Kniestukken zijn minder bekendheid, maar volgens mij een ideale oplossing voor als het ’s avonds te koud wordt voor een korte broek.

Buit_van_de_week_gripgrab_beenstukken_1

Het eerste dat me opviel aan de set, waarvan elk kledingstuk los verkrijgbaar is, is de grote elasticiteit van de stof. dit is voor mij persoonlijk erg belangrijk. Probeer stugge beenstukken maar is om je voeten heen te krijgen. Daarnaast is het draagcomfort ook vele malen beter wanneer het gebruikte materiaal elastisch is. Er is gebruik gemaakt van een siliconen elastiek bovenrand, die de warmers goed op hun plek houden. De warmers hebben een nette afwerking, zo zijn de naden zogenaamde “flatlock” naden, welke ervoor zorgen dat er geen loshangende uitstekels aan de naden komen. Aan de veiligheid is ook gedacht, zowel de arm, knie als de beenwarmers zijn voorzien van reflectie materiaal rondom het merklabel.

Goede fietskleding staat of valt bij de pasvorm en functionaliteit. Ik was erg benieuwd hoe ze zich hielden in de praktijk, daarom heb ik ze in slecht weer, maar ook onder (te) goede omstandigheden, veelvuldig gebruikt. Ze hebben dan ook enkele stevige wasbeurten gehad. Wat me opviel tijdens de eerste rit is dat het materiaal goed isoleert en ademt. Zelfs op te warme dagen kon ik doorrijden met mijn armstukken, zonder het te warm te krijgen. Aan de binnenkant zit een zachte fleece stof, die tijdens koude dagen je ledematen goed warm houdt.  Een fijne bijkomstigheid van de fleece stof is dat deze de warmers lekker zacht laat aanvoelen. De naden van de warmers zijn niet storend, ik reed per ongeluk wel is rond met een naad over mijn knie heen, doorgaans vrij irritant, maar voelde het niet.

Buit_van_de_week_gripgrab_armstukken_1

Na tientallen tochten, in warm en koud weer, in droge en natte omstandigheden en de bijhorende wasbeurten is de stof nog altijd even zacht en elastisch. Wel is er een puntje van kritiek. Op de beenstukken laten de letters van GripGrab beetje bij beetje los. Ik kan concluderen dat het een zeer degelijke allround set is, welke op de Gripgrab letters na, tegen een stootje kan. Het materiaal isoleert, is elastisch en voelt zacht aan, de perfecte combinatie voor een goede pasvorm en functionaliteit.

Meer informatie: www.gripgrab.com/
Prijzen:

  • Armstukken: € 29,95
  • Beenstukken: € 39,95
  • Kniestukken: € 29,95

Buit_van_de_week_gripgrab_kniestukken_1

 van