24-01-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Juice Lubes chain wax

De Buit van de week is een verovering voor onze lezers. Een verborgen schat die extra aandacht verdient. Wielrenblad is eropuit gegaan en heeft de producten gevonden en getest. Na het lezen van de review is het jullie beurt om de buit te veroveren, in de winkel of via de win actie die aan een review verbonden kan zijn. Elke vrijdag komt een nieuwe Buit online via onze website en Facebook pagina.

De taak van een smeer middel  is het voorzien van een dunne film-laag tussen de ketting en tandwielen. Spreekt voor zich, hoe simpel kan het zijn zal je zeggen. Was het maar echt zo simpel: wij hebben te maken met Nederlandse omstandigheden. Smeermiddelen zijn er in vele verschillende vormen. In de zomermaanden, wanneer je er van uit kan gaan dat het overwegend droog is, kan je gebruik maken van een variëteit aan zogenaamde dry-lubes en voor de natte wintermaanden de wet-lubes.

Je kan natuurlijk ook blij zijn met zomaar een lube, zolang het  piepen en  kraken van de ketting tegen wordt gegaan. Maar als je een beetje waardering heb voor je schakel-kit en je wilt de levensduur zo lang mogelijk houden, dan is een kwaliteit smeermiddel een zeer goeie investering. Wij gebruikten deze keer de Chain Juice wax uit het arsenaal  van Juice Lubes (made in the UK). Leverancier van een heel scala aan hoogwaardige smeermiddelen, cleaners  en overige vloeistoffen om je fietsen een lang leven te gunnen.

Buit van de week Juice Lubes Chain Wax Wielrenblad poppetjes

Chain Juice Wax is een smeermiddel op basis van wax, die in het bijzonder geschikt voor droge omstandigheden. Door de toevoeging van de wax is het een schoner en duurzamer product. Tijdens het rijden viel  het ons op dat ook de ketting veel stiller liep, wat erg aangenaam is. Bij een aantal van onze ritten met de Juice Wax kwamen we toch onverhoopt wat regenbuien tegen, want tja het blijft natuurlijk wel Nederland waar we fietsen… en ondanks dat ze bij Juice Lubes aangeven dat de wax geschikt is voor “droge’ omstandigheden, waren wij juist verbaasd dat het ook heel effectief bleef presteren tijdens de natte sessies.

Het aanbrengen van de Juice Wax is wel even een ding, maar als je door hebt hoe het werkt dan is het een  piece of cake. Bij onze eerste poging waren we te gretig en werd het door het feit dat de wax heel makkelijk smeerbaar is, een aardige smeerboel.

Buit van de week Juice Lubes Chain Wax Wielrenblad

In tegenstelling tot veel andere waxen, die vaak wat dikkig smeren en daardoor langer moeten intrekken, is de Juice Wax lekker liquid. Met als voordeel dat het heel makkelijk weg smeert en gelijk tussen de schakels gaat zitten. Voor het smeren moet je de ketting eerst goed reinigen met een droge doek. Dan de Juice Wax rustig aanbrengen terwijl je de ketting achteruit draait (met je crank). Je zal al heel snel merken dat de ketting heel lekker rustig en smooth gaat lopen. Je hoeft het spul maar enkele minuten in te laten intrekken.

We hebben echt wat mooie kilometers weg kunnen rijden met de Juice Wax op de ketting, en ondanks dat we een beetje sceptisch waren over de slijtvastheid (door de waterige structuur), zijn wij erg gecharmeerd van deze wax. De ketting bleef lekker schoon en liep heerlijk stil (love that).

Chain Juice Wax wordt geleverd in een 130 ml flesje en kost €14,95.

Voor meer producten van Juice Lubes check: www.juicelubes.co.uk
Meer informatie en verkooppunten: www.o-w-d.nl

Bonus materiaal:

[youtube id=”WWINXy5wE8w”]

Winactie
Laat bij de Facebook comments achter waar jij jouw kilometers dit jaar wilt rijden en wie weet win jij één van de 10 Chain Wax flesjes, zodat de ketting het zo lang mogelijk volhoudt!

 van