28-03-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Sidi wire carbon vernice

Wielrennen is ook een stukje show. In de etalage kijken hoe goed je op de fiets zit, hoe je nieuwe schoenen matchen bij je strakke outfit. Dat hoort er ook bij.  Over één ding waren we het  meteen eens: met het showelement van de Wire zit het wel goed. Sidi’s meesterschoenmaker Signori Dino ontwikkelde samen met testrijder Peter Sagan de nieuwe Sidi Wire. Wij testten de schoen tijdens een fietstochtje door de Oostenrijkse Alpen. 

Wielrenblad Buit van de week Sidi Wire Carbon Vernice 1

Het bovenste deel van de schoenen bestaat uit gelakt koeienleer en is verkrijgbaar in de kleuren: wit, wit/azuurblauw, wit/rood, zwart en zwart/fluorgeel. De Sidi Wire is gebouwd op de nieuwste Vent-carbonzool. Vooraan de schoen zit een zogenaamde air vent-opening om verkoelende lucht binnen te laten. Halverwege de zool is nog een opening om de luchtstroom weer uit de schoen te laten vloeien. Vooral tijdens beklimmingen in de volle zon was het prettig geen oververhitte voeten te hebben. Voor koude winters is een slimme oplossing bedacht: de opening kan eenvoudig gesloten worden.

SONY DSC

Om de schoen goed om de voet te laten sluiten heeft Sidi gebruik gemaakt van twee aparte Tecno-3 systemen. Eén waarbij de nylon draden de voorvoet omsnoeren en een tweede waarbij het hogere deel van de voet vast wordt gezet. De draden zorgen ervoor dat de sluitdruk gelijkmatig over de voet wordt verdeeld. Dat voelt prettig aan: en je voet raakt nergens bekneld. Ook de heelcup is verstelbaar om een goede pasvorm te krijgen.

SONY DSC

Het grootste voordeel van de Sidi Wire is de stijfheid van de schoen. Tijdens het fietsen merk je aan alles dat de schoen gericht is op het zo efficiënt mogelijk overbrengen van je kracht naar de pedalen. Daarnaast is de schoen superlicht. Net als bij wielen is ook bij schoenen het gewicht belangrijk, al het gewicht dat je kan besparen op roterende onderdelen scheelt uiteindelijk energie.

Je merkt aan het comfort dat de schoen is ontwikkeld voor de profrenners als Sagan. Als je eenmaal gewend ben aan de stijfheid van de schoen en de carbonzool, kan je er makkelijk lange tochten mee rijden. Het valt niet te ontkennen dat deze schoen veel geld kost, maar als je voor een schoen gaat van het hoogste niveau is de Wire een goede keuze.

Gewicht: 640 gram
Prijs: €379,95

Meer informatie: www.sidisport.com

SONY DSC

 van