03-01-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Supacaz Super Sticky stuurlint

De Buit van de week is een verovering voor onze lezers. Een verborgen schat die extra aandacht verdient. Wielrenblad is eropuit gegaan en heeft de producten gevonden en getest. Na het lezen van de review is het jullie beurt om de buit te veroveren, in de winkel of via de win actie die aan een review verbonden kan zijn. Elke vrijdag komt een nieuwe Buit online via onze website en Facebook pagina.

Supacaz was even het gesprek van de dag op kantoor. Niet alleen door de felgekleurde neon stuurlinten, maar vooral door het filmpje dat online werd gezet om duidelijk te maken hoe het sexy lint om je stuur gelegd moet worden. Of hoe je stuurlint sexy om je stuur kan wikkelen, het is maar net hoe je het bekijkt. Hoe dan ook, het werd tijd om te testen of het product zijn beloftes waarmaakt.

Supacaz verwerkt siliconen gel in de linten voor een, naar eigen zeggen, shockproof ervaring en een anti-slip laag voor super grip. Het merk claimt dat je geen handschoenen meer hoeft te dragen met het lint, maar daar zetten wij onze vraagtekens bij. Het blijft veiliger om handschoenen te dragen om schade bij een eventuele valpartij te beperken. Wat wel handig kan zijn is dat je geen dikke gel-pads meer op je handschoenen nodig hoeft te hebben. In de set zijn twee Star Plugz stuurdoppen inbegrepen.

Stuurlint 011

Van één felle neon kleur, een combinatie van verschillende kleuren tot standaard zwart en wit, er is van alles te kiezen. Wij hebben het lint laten matchen met de framekleur door een combinatie van rood en wit te wikkelen, maar je kan er ook juist voor kiezen om een totaal andere kleur te nemen om je fiets extra sexy te maken. Aan de achterkant van het lint zit een goede plakstrook waardoor het lint makkelijk blijft kleven.

Het is even puzzelen hoe je het kleurverschil op de juiste manier kan laten overlopen rond de remhendel/shifter, maar de kleefrand is sterk genoeg om enkele pogingen te doorstaan. De makkelijkste manier om een schoonheidsfoutje te corrigeren (lees: om de rood/witte overgang in de bocht van je stuur onder de shifters te maskeren) kan je van de restjes die je overhoudt een stukje knippen en die op de juiste plaats tussen de twee stukken frommelen.

Stuurlint 040

Stuurlint 037

 

 

 

 

 

 

Om het lint netjes op z’n plaats te houden draai je de Star Plugz in je stuur. Een systeem dat de dopjes wat zwaarder maakt dan een normaal exemplaar zonder schroef, maar het scheelt wel de ergernis van rondslingerende dopjes in de auto of op een andere, meestal onvindbare, plaats. De Plugz zijn ook los te koop, wat het customizen tot een nieuw level kan brengen.

Stuurlint 017

Stuurlint 029Eenmaal op de fiets valt de grip direct op. Ook in de regen houdt het lint zijn grip en een voordeel is dat vuil na de rit makkelijk weggeveegd kan worden. Het lint is inderdaad zacht en comfortabel, wat zonder handschoenen mogelijk maakt. Zoals eerder genoemd is de kans op schade aan je handen na een valpartij uiteraard groter als je geen handschoenen draagt, waardoor het niet aan te raden is om helemaal zonder op pad te gaan. Als je liever met handschoenen zonder gelpads rijdt is dit lint een aanrader.

Prijs stuurlintset (lint + Star Plugz): vanaf €29,95
Prijs set Star Plugz: €9,95
Meer informatie: website, kleurenoverzicht

Winactie
Laat onderaan deze pagina bij de Facebook comments achter welke kleur stuurlint jij wilt hebben en waarom, en wie weet win jij één van de 5 sets naar keuze!

Een extra’tje voor degene die benieuwd zijn geworden naar het filmpje:
[youtube id=”I_mV5vP0E7c”]


 

 van