03-10-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Buit van de week: Thule Race way 991

Weer komt het uit Zweden afkomstige Thule met een gewaagde uitspraak: ‘De revolutionaire Thule Race Way is onze sterkste, veiligste en meest gebruiksvriendelijke fietsendrager voor op de achterklep.’ Dat vraagt natuurlijk om een eerlijke test.

wielrenblad_buit_van_de_week_thule_raceway_1

Normaal zijn achterklepdragers behoorlijke ‘stellages’ die op maat gemaakt moeten worden voor jouw auto en nogal groot en lomp zijn. (Lastig als je geen grote garage hebt.) Als we de Thule Race Way uitpakken, valt meteen op dat het een verdomd handig pakketje is. Met nog geen 10 kilo is deze Zweed heel gebruiksvriendelijk. Ook het design en materiaal vallen op. De voorgangers van deze dragers zijn vaak van aluminium gemaakt,  maar deze krachtpatser bestaat uit composite. Dit geeft een mooie hippe look. We stellen de Race Way echt heel gemakkelijk op maat door het gepatenteerde FitDail. Door middel van twee hendels en twee dubbel geïntegreerde draaiknoppen kan je met het grootste gemak de ‘perfecte pasvorm’ creëren die bij de auto past. De fixatie op de auto gebeurt met vier bevestigingskabels die met het aanspanningmechanisme door middel van de draaiknoppen een maximale bevestiging garandeert.

De rubberen beschermingspads op beide uiteinden van de steunarmen zorgen ervoor dat het geheel een goed houvast heeft en je auto niet onnodig bekrast wordt. De draagarmen zijn uitgerust met het zogenaamde RDT (Road Demping Technology), wat er voor zorgt dat de fietsen goed vast op het rek zitten. Ze vangen ook de schokken op. Mooi vind ik verder dat de fixatie van de fiets op de drager nog steeds gebeurt met oldskool rubberen straps. Omdat de draagarmen dicht bij elkaar zitten, past er een scala aan fietsen in en kunnen
ze makkelijk worden meegeklapt als je drager niet gebruikt. Je kunt ze wel gemonteerd op je auto laat zitten.

wielrenblad_buit_van_de_week_thule_raceway_2

Het gebruiksgemak bij de montage van de Race Way 991 is echt heel goed, wel moesten we rommelen om de fietsen netjes te kunnen plaatsen, maar als je eenmaal een goede volgorde heb, zit het gewoon goed. De mogelijkheid om de drager op slot te zetten is inventief, bij de draaiknoppen zitten aan beide kanten geïntegreerde sloten. Je kunt de drager als geheel op slot zetten. Voor de beveiliging van de fietsen, is een simpel maar zeer doeltreffend middel toegevoegd. Een staalkabel die over de buis van de fiets wordt vastgezet in een slot (die je met dezelfde sleutel als die van de draaiknopen kan afsluiten). Geruststellend, toch?

Kortom, de Thule Race Way 991 ziet er lekker uit, werkt makkelijk en zit mooi op de achterklep van je bolide. Hij is er voor de fietser met veel vrienden ook in een drie-fietsen uitvoering. Wij zijn fan.

Prijs: € 299,-
Meer informatie: www.thule.com

 van