22-07-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Bureau Sport verkent Olympisch parcours in Rio

De Tour de France is nog in volle gang, de renners hebben nog een aantal zware bergetappers voor de boeg. Maar Parijs komt inmiddels toch echt alweer in zicht. Gelukkig duurt het niet lang tot de Olymipsche Spelen in Rio de Janerio beginnen. Bureau Sport heeft de wegwedstrijd in Rio alvast verkend. Erik Dijkstra heeft het parcours gefietst, je kunt de beelden hieronder of op de website van Bureau Sport terug vinden. 

Maar liefst acht Nederlandse renners staan straks in Rio aan de start. Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Wout Poels, Bauke Mollema, Marianne Vos, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten; ze gaan stuk voor stuk voor goud.

De conclusie is duidelijk: het parcours is schitterend, maar vooral goed voor de echte klimgeiten! Wil je meer zien in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Kijk dan vrijdagavond om 21:15 naar Bureau Rio op NPO 3. Houd de website van Bureau Sport in de gaten voor nog meer leuke items.

Afgelopen week liet Erik trouwens ook al zien dat het zitten op een tijdritfiets toch nog wel wat lastiger is dan het lijkt. Helemaal als je de snelheden van Tom Dumoulin wilt gaan fietsen. En dan ging het in de vorige aflevering met Erik alleen nog maar over de warming-up. Hiervoor begin je met een vermogen van 200 Watt en voer je dit vervolgens langzaam op naar 500 Watt.

De Limburger weet nu al hoe zijn wedstrijddag eruit gaan zien en hopelijk zal dit leiden tot een gouden plak voor onze landgenoot in Rio de Janeiro! Nog wel even afwachten hoe onze landgenoot hersteld van zijn valpartij, tijdens de Touretappe van vandaag…

 van