01-10-2014 - Snowboarden, Nieuws

Burton European Open

De dagen worden korter, de blaadjes veranderen van kleur en ‘s ochtends is het echt al kouder aan het worden. De winter staat eindelijk weer voor de deur! Aan de start van het wintersportseizoen worden ook de data van de belangrijke wedstrijden bekend gemaakt, dus zet de Burton European Open maar vast in je agenda!

Burton kondigt de 16e editie van de Burton European Open (BEO) aan. Het evenement wordt gehouden van 29 januari t/m 1 februari 2015 in Laax, Zwitserland. De deelnemers kunnen uitkijken naar een gloednieuwe superpipe en een vernieuwde slopestyle course op de Crap Sogn Gion berg. Een kleine notitie: toeschouwers en deelnemers kunnen een Hawaii thema-evenement verwachten om de omgeving wat op te vrolijken.

Vorig jaar ging het los tijdens de BEO. De deelnemers streden in vier categorieën om het prijzengeld van USD 125.000,-. Men’s & Women’s Slopestyle en Men’s & Women’s Halfpipe. Bij de mannen eindigden drie Noren op het slopestyle podium waarvan Brage Richenberg op de eerste plaats eindigden. Bij de dames slopestyle won de Zwitserse Isabel Derungs. De Zwitser Iouri Podladtchikov (oftewel I-Pod) won de halfpipe finale. De Zwitserse Ursina Haller won de halfpipe finale bij de vrouwen. Het werd zodoende een Zwitsers feestje op het podium. Zullen de winnaars hun titel komen verdedigen tijdens de BEO 2015?

Check hier de hoogtepunten van de Burton European Open 2014

[youtube id=”XCi714LTx8A”]

 van