20-12-2017 - Snowboarden, Nieuws

Burton is built on boards: Ben Ferguson

Er wordt vaak gezegd dat een goede snowboarder op elk terein zou moeten kunnen rijden. Zoek niet verder, Ben Ferguson is deze man. Zijn all-terrain aanvalsvoertuig is Burton’s ‘The Custom’.

Toen de Custom voor het eerst in 1996 werd gemaakt, was het board het resultaat van een zoektocht naar een board dat thuis is op elk deel van de berg. Terje Haakonsen, Dave Downing en Burton board goeroe, John “JG” Gerndt werkte samen om een krachtig snowboard te maken voor elk klimaat. Backcountry, pistes, pipe, schansen en jibs. De Custom deed het, en werd al snel een van de meest vertrouwde boards in de industrie. Twintig jaar, en veel innovaties later, is de Custom nog steeds een van de beste boards in de business.

Bij Ben mag er gezegd worden dat hij en de Custom voor elkaar zijn gemaakt. Hij groeide op bij Oregon’s bekende Mt. Bachelor, waar Ben een vroege affiniteit ontwikkelde voor het pakken van alles dat op zijn pad kwam, alsof het park features waren. Zet hem bovenaan een backcountry line, een funpark of een halfpipe, en kijk je ogen uit met de vaardigheden die Ben heeft op al deze verschillende vlakken. Hij stond op podiums van de Burton U.S. Open en de X Games, maar hij stond ook op bergtoppen ver verborgen in Alaska, waar menig mens kippenvel van krijgt! Elke wedstrijd run en video part van Ben maakt deel uit van zijn reputatie als een van de beste en meest stylische all-terrain rijders van de snowboard industrie, en dit alles op de Custom.

De Custom heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van veel andere boards binnen de lijn van Burton. De Custom is tegenwoordig ook verkrijgbaar voor kids, maar ook in een splitboard versie en een verder uitgewerkte versie: de Custom X. Dit board heeft een camber shape voor extra controle, maar er is ook een meer lossere versie van het board: de Flying V™.

Er is dus een Custom voor elke snowboarder. Allemaal met de zelfde kwaliteit, en dezelfde duurzaamheid. Zoals FSC™ gecertificeerde hout, en Burton’s biologische Super Sap® epoxy. Hierdoor heeft Burton een kleinere impact op het milieu, en maken ze geen deel uit van het permanent verwijderen van bossen. Dit omdat de komende generaties ook nog moeten kunnen genieten van de vrijheid van het snowboarden.


Meer over Burton en hun nieuwe Custom is te vinden op de site van Burton.

 van