25-08-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Buster 2000: Sterkste powerlamp van Sigma Sport

Als er een lamp is die toevoeging “power” verdiend heeft, dan is het wel de nieuwe Buster 2000 van Sigma Sport. Met haar indrukwekkende 2000 lumen is zij tot nu toe de sterkste powerlamp die het merk ooit op de markt heeft gebracht.

Drie cree leds zorgen voor een constant lichtvermogen op perfect verlichte trails en wegen. Er wordt een extern batterijpack meegeleverd, dat al naar gelang de gekozen modus tot wel 20 uur branduren mogelijk maakt en een compacte afstandsbediening met fluorescerende toetsen.

In het Buster batterijpack zijn vier krachtige Panasonic cellen opgenomen, die een uitgangsvermogen van 6400 mAh bieden. Op de geïntegreerde viertraps batterijindicator kan men de actuele accutoestand te allen tijde controleren. Met twee stabiele siliconenbanden kan het Buster batterijpack veilig aan het frame worden bevestigd. Daarnaast dient de compacte accu indien gewenst als powerbank: dankzij de USB-poort is het opladen van andere apparaten zoals een fietscomputer, fototoestel of smartphone mogelijk.

Zeer praktisch is de kleine en slechts 14 gram lichte afstandsbediening, waarmee de Buster 2000 handig kan worden bediend. Nadat deze aan de powerlamp is gekoppeld werkt ze met een storingsvrij 2,4 GHz signaal. De afstandsbediening beschikt over twee knoppen: Met de bovenste knop kiest met één van de vier continu brandende modi in verschillende sterkten; de onderste knop wisselt tussen de drie knippermodi “flash”, “puls” en “SOS”. Met een O-ring kan de draadloze afstandsbediening snel op het stuur worden aangebracht en is dankzij fluorescerende toetsen ook in het donker goed herkenbaar.

De Buster 2000 kan snel en gemakkelijk aan het stuur worden bevestigd en kan met een gewicht van 108 gram ook aangenaam op een helm worden gedragen. Haar hoogwaardige behuizing van geanodiseerd aluminium is extreem belastbaar en houdt ook bij intensief gebruik stand.

Het Buster batterijpack kan met een meegeleverde verlengkabel handig in de rugzak worden opgeborgen. Er worden ook drie verschillende bevestigingssystemen meegeleverd. Standaard worden er bij de BUSTER al de stuurhouder voor de montage zonder gereedschap meegeleverd, de universele helmhouder met klittenbandsluiting, welke zich flexibel aan alle gangbare helmmodellen aanpast en de nieuwe Action Cam adapter, welke compatibel is met de houders van action cams zoals GoPro.

Zowel de powerlamp als de prijs-prestatie-verhouding mogen gezien worden. Met een adviesprijs van € 199,95 (inclusief batterijpack, afstandsbediening, stuurhouder, helmhouder, Action Cam adapter, oplader, verlengkabel en accessoires) wordt de Buster een onmisbare metgezel bij elke “night ride”. Leverbaar vanaf september.

 van