20-08-2019 - Kitesurfen, Nieuws

Cabrinha 2020

Cabrinha lanceert haar 20ste collectie! Uiteraard zijn de Cabrinha FX, Moto, Switchblade, Drifter en Contra weer terug en de kites zijn geüpdatet met een nieuw materiaal. Verder heeft de bar een nieuw connectie systeem en heeft de Contra een nieuw ontwerp gekregen. 

Cabrinha Modular Connection System

Bij de nieuwe Cabrinha Modulair-bar kun in een handomdraai wisselen van chickenloop. Van freeride, freestyle, Fireball of rope, wat je wilt. Maar niet alleen de chickenloops zijn in een handomdraai verwisselbaar, ook de breedte van de bar is zo in te stellen. Zelfs als de kite al in de lucht is. Verder kun je kiezen tussen een Trimlite- of pullpull Recoil-trimmer. Voor mensen die nog een traditionele chickenloop willen zijn deze ook nog beschikbaar zoals afgelopen jaren. Verder zijn de bar-eindstukken gefinetuned. Alle barren zijn verkrijgbaar in een M (44-52 centimeter) en een L (52-60 centimeter). Prijzen: Modular Trimli- te € 519,- Recoil € 539,-. Alle opties van de chickenloop kosten € 30,- per stuk.

Nano Ripstop

Alle 2020 kites van Cabrinha hebben nu nano-ripstop-doek. Exclusief voor Cabrinha. Dit is een doek met 2 x 2 verstevigingsdraden. Verschil met traditioneel 2 x 2 ripstop is dat de vierkantjes veel kleiner zijn. In één vierkantje van traditioneel 2 x 2 ripstop passen vier nano-ripstop-blokjes. Hierdoor wordt niet alleen een twee keer zo stevige scheurbestendigheid behaald maar ook een stijvere en vormvastere kite. Hierdoor voelt de kite stabieler aan in de lucht en reageert-ie directer op stuurbewegingen. Net zo belangrijk als het aantal draden en de dichtheid van de draden is de Plasma-behandeling en speciale coating. Ook exclusief voor Cabrinha. Door deze behandelingen is de kite een stuk duurzamer en blijft ie langer als nieuw. Ook in vaareigenschappen.

Cabrinha Ace Hybrid

De nieuwe Cabrinha Ace Hybrid heeft in een kern van Paulownia-hout, honingraatschuim en Toray UD-carbon stroken. Dit alles geeft een zeer sterk en licht board met een levendig vaargevoel. Omdat de carbonmatten in meerdere richtingen gelegd zijn geeft het stijfheid in elke richting, zowel in de lengte als in de breedte als in de torsie. Naast een levendig vaargevoel krijg je ook een comfortabele rit over het water en met sprongen veel pop. En bij de Ace is dat extra fijn omdat deze is ontworpen als high performance freeride en big air-board. De gemiddelde tot zachte flex geeft veel comfort. De gemiddelde rocker zorgt ervoor dat je snel planeert. De Quad-channels geven grip bij het edgen voor een sprong. Verkrijgbare maten: 135 x 40, 138 x 41.5 en 141 x 43. Prijs € 769,-.

Meer info over de gehele range van Cabrinha vind je hier.

 van