10-12-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Cabrinha special agent Review

De Cabrinha Special Agent is een freeride foilboard en de opvolger van de Double Agent, een board waarmee je kon foilen, wakestylen en surfen door er vinnen onder te zetten. Dat kan nu niet meer bij de Cabrinha Special Agent. Het is een 100% foilboard.

Cabrinha Special Agent

De Cabrinha Special Agent is een speciaal board met een eigen constructie. De kern is van verticaal gelamineerd Paulownia-hout. Daaromheen zitten lagen fiberglas en twee brede carbon stroken die in een V-vorm op het board zitten. Meest opvallend is de geul die in het midden van de bodem loopt. Cabrinha noemt dit een Geometric Stringer. Dit alles zorgt ervoor dat het board super stijf is en dat voel je op het water. Elk pompje met de voet gaat direct naar de foil en resulteert in voorwaartse snelheid. En elke stuurbeweging met de voet wordt ook direct omgezet in een bocht. Dit alles zorgt voor een levendig vaargevoel. Dat de Cabrinha Special Agent iets zwaarder is werkt in het voordeel omdat het anders wellicht te nerveus zou worden. De geul in de bodem loopt door in een bult op het dek waar je heerlijk je voeten tegenaan of op kunt zetten voor extra grip en controle. Goede feature. De pad loopt over het hele dek zodat je overal kunt staan met grip. De pad is ook dik wat ook bijdraagt aan het comfort.

Cabrinha Special Agent

Op de Cabrinha Special Agent kun je ook voetbanden zetten: dat kan in een Y of I-setup. Springen gaat door de directe krachtoverbrenging naar de foil super goed. Je popt hem zo los. Bij landingen moet je even rekening houden met z’n korte lengte, maar dat is een kwestie van wennen. Nog een handige feature is dat de M8 T-gleufmoeren om de foil te bevestigen vastzitten in de masttracks. Die kun je dus niet meer kwijtraken en daardoor gaat het bevestigen van de foil lekker snel. Door gebruikt van de industriestandaard van 9 centimeter tracks passen er ook foils onder van andere merken. De Cabrinha Special Agent kan tegen een stootje, omdat de rails van ABS-composiet zijn.

Cabrinha Special Agent

Starten met de Cabrinha Special Agent gaat makkelijk, ondanks zijn korte lengte. Hij heeft weinig volume waardoor hij iets zinkt bij de start, maar de brede neus zorgt ervoor dat je zelfs bij weinig wind kan wegkomen. Vaak is starten van een kort foilboard bij weinig wind lastig, maar niet bij de Cabrinha Special Agent. En mocht je toch weer op het water landen, het board heeft iets schuin oplopende rails zodat de duik best soepel wordt opgevangen. Beginnende kitefoilers kunnen er met wat oefenen mee uit de voeten. Lekker is ook de opstaande rand bij de tail waar je je voet tegenaan kan zetten. Dit geeft je nog meer controle.

Cabrinha Special Agent

Website: https://www.cabrinha.com/


Dit artikel “Cabrinha Special Agent” komt uit Access #3 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram

 van