29-06-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

CABRINHA SWITCHBLADE 2022 – Kite Review

CABRINHA SWITCHBLADE 2022: De Cabrinha Switchblade is een goude oude uit de collectie van Cabrinha. Ooit begonnen als freeride-kite maar is nu geëvolueerd naar een high performance freeride / big air kite. Voor seizoen 02 (Cabrinha is vorig jaar gestart met een nieuwe telling)is de CABRINHA SWITCHBLADE opnieuw ontworpen.

Cabrinha Switchblade 2022

De Cabrinha Switchblade van 2022 pomp je op door een Boston-ventiel waarbij je het uiteinde van de slang op het ventiel kan vastzetten. Het oppompen gaat makkelijk en snel. De Cabrinha Swithblade van 2022 gebruikt exclusief Nano Ripstop. Bij deze ripstop zijn de vierkantjes van de 2×2 verstevigingsdraden kleiner. Daarnaast hebben de verstevigingsdraden een plasma coating. Dit alles maakt het doek stijver, sterker en duurzamer.

De leading edge is gemaakt van High Tencity-dacron waardoor deze extra hard kan worden opgepompt. Een harde leading edge maken de kite vormvast waardoor deze stabiel is in de lucht en direct reageert op stuurimpulsen. De Cabrinha Switchblade van 2022 met een lage V-splitsing op de lijnen van de bar en de aanknooppunten van de achterlijnen zijn knopen en de voorlijnen een lus. Nieuw zijn de keramische Zirconia-katrollen. Deze hebben geen bewegende delen zodat ze niet slijten. Daarnaast zijn ze zo ontworpen dat ze de bridle-lijnen ook niet slijten. Op de wingtip kun je kiezen uit twee instelling om de bardruk af te stellen. De tas is veranderd is nu niet meer dikke stof maar dunnere maar lichtere stof.

De Cabrinha Switchblade van 2022, zeker voor een vijfstrutter, erg snel. Dit komt doordat de wingtips sterk naar achter staan waardoor de kite makkelijk een kant opdraait bij het herstarten. Deze wingtips geven ook, samen met de vijf struts, een erg groot windbereik. Met name bovenin. In harde wind is de Cabrinha Switchblade 2022 super stabiel en eenvoudig te controleren. Er komen maar weinig vibraties door naar de bar. De bardruk en trekkracht zijn gemiddeld en gaan dan wel iets omhoog maar het blijf allemaal binnen de perken. De Cabrinha Switchblade 2022 is een prima sheet & go-kite. Het is insturen en wegvaren. Je hoeft de kite weinig te sinussen om kracht te genereren.

Cabrinha Switchblade 2022

Hoogtelopen gaat makkelijk en je behaalt een flinke eindsnelheid. Dat is een plus bij het springen. En dat springen doet ie graag en makkelijk. Zeker voor een high performance / big air-kite. Bij het insturen reageert ie in eerste instantie beetje traag maar als je doortrekt draait ie goed door. Kwestie van wennen. De drukopbouw is gelijkmatig en kun je goed voelen waar de kite zich bevindt. Mocht je iets te vroeg of te laat afzetten dan word je niet meteen afgestraft maar hij neemt je toch naar boven. In de lucht blijft de kite goed te controleren en voel je te allen tijde waar de kite is. Hierdoor is de Cabrinha Switchblade van 2022 prima geschikt voor de beginnende jump-enthousiastelingen. Maar ook vergevorderde en expert kitesurfers zullen veel plezier beleven een de Cabrinha Switchblade z’n gemoedelijkheid en controle. Dit daagt uit tot het uitproberen van nieuwe tricks. Met de Switchblade spring je hoog genoeg met zat airtime. Je kunt de kite ook een maatje groter varen door z’n grote windbereik bovenin. Hierdoor heb je nog wat meer power voor hoge sprongen. Kiteloops gaan, maar wel in een redelijk grote draaicirkel. Heliloops gaan makkelijk en geven je nog wat meer airtime. Al met al een erg gebruiksvriendelijke kite.

Verkrijgbare kleuren: lichtblauw/donkerblauw, donkerblauw/rood, donkerblauw/donkergeel en lichtblauw/rood

cabrinha switchblade 2022

Maten windbereik prijs:

5       23 – 37     € 1.379,-

6       20 – 35     € 1.429,-

      18 – 32     € 1.479,-

      16 – 29     € 1.549,-

9       13 – 27     € 1.639,-

10     11 – 25     € 1.699,-

11    10 – 23     € 1.759,-

12    9 – 21       € 1.829,-

14    7 – 19       € 1.919,-

Kijk voor meer kitereviews en een overview van alle specs van alle kites op: ridersguide.nl

Verkrijgbaar op: cabrinha.com


Dit artikel “Cabrinha Switchblade Review” komt uit Access #1 van 2022. Kijk voor meer board-reviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van