01-12-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Cadeautips van Bikeshop Amersfoort

Wie fietst heeft altijd wel wat te wensen. Bikeshop Amersfoort vroeg klanten wat zij in hun schoen wilden of onder de kerstboom aan wilden treffen. Hieronder een greep uit de ideeën, wellicht dat het jou inspireert voor je eigen cadeaulijst. 

Tip van Minze 

Minze is een echte liefhebber en tipt de Lezyne Smart Wallet. Dit is de opberg manier voor datgene wat je mee wilt nemen als je graag zonder zadeltasje fietst (Velominati rule #29 en #31). Minitooltje, bandenlichter, pasjes en geld gaat er keurig overzichtelijk in. Geen gerammel en geprik meer in de rugvakken van je wielershirt.

Tip van Peter

Het kost wat maar dan heb je ook wat, aldus Peter. Hij past in iedere schoen, maar misschien niet in ieders budget. De Bryton rider 60. Ideale GPS waar je nooit mee verdwaalt, de leukste routes op kunt fietsen en geüpload naar Strava kun je jezelf benchmarken met andere fietsers. DeRider 60 is er met of zonder hartslagmeter. Peter rijdt uiteraard met. En voor wie het lastig vindt om de routeaanwijzingen  op het scherm te zien. De Rider 60 kan met optionele draadloze blue tooth oordopjes gesproken aanwijzingen doorgeven.

Tip van Marina

Marina had nog heel veel te wensen maar raadt iedereen aan om het boekje The Rules van Velominati kado te doen of te krijgen. Deze fietsregels met een knipoog zijn zowel inspirerend als hilarisch en de regels zijn stuk voor stuk aanleiding voor een leuk fiets “twist” gesprek, anekdote……….of sterk verhaal.

Tip van Günther

Voor wie het nog niet ontdekt heeft. Squirt! Squirt is het nieuwe smeren. Aangezien Squirt op wax basis is in plaats van olie is het een echte droge smering. Het pakt geen vuil op en smeert en beschermd goed. Iedereen die overstapt is net zo enthousiast als Günther die laat weten ook geld bespaard door minder slijtage en daardoor weer andere leuke fiets zaken kan aanschaffen. Wij zijn het helemaal met Günther eens. En als je Squirt kado doet of vraagt. Denk er dan aan dat je eerst je ketting en tandwielen goed moet ontvetten dus is er ook ontvetter en een goede borstel nodig. Heb je er weer een kadotip bij.

Tip van Ilse

Natuurlijk wil ik het liefst een handige GPS, maar ik stop mijn geld nu het liefst in goede winterkleding zodat ik comfortabel door kan blijven fietsen. Daardoor gebruik ik Strava op mijn smartphone en heb ik zo’n voordelig handig elastiek houdertje om mijn smartphone op mijn stuur vast te maken. Simpel en doeltreffend. Nou Ilse daar hebben we niets aan toe te voegen. Het is een grappige out of the box gadget van het merk Finn die verrassend goed werkt.

 van