03-11-2022 - Nieuws, Wielrenblad

CADEX lanceert nieuw GX-stuur

Van gewaagde afdalingen en snelheid op het vlakke tot aan steile beklimmingen, het gloednieuwe CADEX GX-stuur is zodanig ontworpen dat je er de zwaarste graveluitdagingen mee kunt aangaan. 

CADEX, het toonaangevende merk van high-performance fietsproducten, lanceert met de carbon CADEX GX haar eerste gravelspecifieke stuur. Het heeft een progressieve, gravel-ready vormgeving en is uit één stuk gemaakt, wat het gewicht laag houdt. Het stuur in breedtemaat 420 millimeter weegt slechts 190 gram. De CADEX GX geeft vertrouwen op het meest uitdagende terrein.

“Met het nieuwe CADEX GX-stuur hebben we de funfactor naar een nog hoger niveau gebracht”, zegt Jeff Schneider, Global Head of Product bij CADEX. “Het resultaat van de ontwikkeling is een stuur dat vertrouwen geeft in ruige afdalingen en bochten met een zachte ondergrond. We doen daarbij geen afbreuk aan prestaties en comfort.”

Of het nu om een dagvullend avontuur over gevarieerd terrein of een belangrijke wedstrijd gaat, het CADEX GX-stuur is geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van gravelbikers. De flare van 16 graden en outsweep van 5 graden, in combinatie met een korte 70 millimeter reach en geringe drop van 115 millimeter, zorgt voor maximale controle in afdalingen en bochten op technisch terrein. De D-vormige bovenzijde met een backsweep van 5 graden zorgt voor meer flexibiliteit en een natuurlijkere handpositie voor lange ritten over ruw terrein.

Het CADEX GX-stuur beschikt over dezelfde carbon layup als de CADEX AR- en Race-sturen. Alleen daar waar nodig zijn carbonvezels met een hoge treksterkte geplaatst. Daardoor ontstaat een sterk, stijf geheel. Het stuur is eveneens gemaakt uit ééngeheel. Dit voorkomt extra gewicht en de flexibiliteit van gelijmde verbindingen zoals bij traditionele driedelige sturen.

Het CADEX GX-stuur heeft een adviesverkoopprijs van € 399,95 en is vanaf nu verkrijgbaar bij CADEX dealers. Ga voor meer informatie naar www.cadex-cycling.com/nl


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van