23-07-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Callantsoog on Wheels 2014

Callantsoog on Wheels is het mountainbike evenement waar bikers individueel of in een team ruim 5 uur achtereen fietsen. Dit gebeurt op een parcours van ongeveer 10 kilometer in en om Callantsoog. Met strand, duinopgangen, bossen, gravel, asfalt, grasstroken, natuurgebieden

Vorig jaar was er sprake van een enorm succesvol evenement. Voor het bestuur was dit te meten aan de positieve reacties van de bikers, maar ook het publiek bij de wisselpunten liet dit duidelijk merken. De ondernemers en bewoners spraken dan ook het volgende uit: “volgend jaar moet het evenement gewoon weer terugkomen.” Een verdubbeling van het aantal deelnemers bevestigd het succesvolle evenement, men verwacht ruim 200 deelnemende teams.

Als bestuur en vrijwilligers gaat men de uitdaging gelukkig weer aan om een nieuwe editie te realiseren. Bepaalde punten van het parcours zullen nog uitdagender worden, dat is immers wat de bikers willen! Zo zijn de parkeergarage en de trap op het Dorpsplein enkele van deze vernieuwingen in het parcours.

Dit jaar wordt het evenement op zondag 21 september 2014 georganiseerd, hierbij wordt rekening gehouden met het tij op het strand. Vijf uur lang zullen bikers, individueel of in een teamverband van twee rijders, zich in en rond Callantsoog bevinden. In wedstrijdverband, maar ook in recreatief verband. Voor meer informatie kun je terecht op deze website.

Rijd ook mee!

Wij mogen van de organisatie 2 gratis startbewijzen aanbieden voor dit gave evenement. Als jij ook mee wil rijden tijdens Callantsoog on Wheels 2014 dan kun jij kans maken op deze startbewijzen. Laat hieronder in de Facebook comments wat jou betreft de ideale voorbereiding is op een wedstrijd als deze.

flyer pag1 jpeg

 van