25-02-2022 - Nieuws

Calobra Winterkleding review

De Calobra winterkleding in het kort: goede kleding voor een goede prijs.

Calobra winterkleding getest

Calobra is het huismerk van Mantel en een favoriet van ons als het aankomt op ‘prima kleding voor een prima prijs’. We testten twee jacks voor de winter maanden, namelijk het Ture-herenjack, dat voorzien is van een windstopper aan de voorzijde en de mouwen, het Lynae-damesjack en de bijbehorende broeken, Eclipse en Umbra.

Ture-herenjack

Ten opzichte van voorgaande jacks is goed zichtbaar dat Calobra investeert in pasvorm, want het Ture-jack is slim in elkaar gezet. De pasvorm is zeer nauwsluitend en dus aero dynamisch, terwijl de bewegingsvrijheid uitstekend is. Goed merkbaar is dat de voorkant hoger is opgesneden, zodat de pasvorm juist in de fietshouding optimaal is. De mouwen zijn ‘gecurved’, zoals Mantel het noemt, wat betekent dat er een band zonder het dikke windstopper-materiaal aan de achterkant en de binnenkant van de elleboog zit, zodat je je armen makkelijk kunt buigen, ondanks de strakke pasvorm. Dit is niet zichtbaar in bijgaande computer-rendering, maar het werkt uitstekend. Aan de achterzijde zitten drie zakken, waarvan de buitenste twee aflopen voor extra toegankelijkheid. Zolang de regen zich een beetje koest houdt, is het een heerlijk herfst- en winterjack.

Calobra Ture/Eclipse & Lynae/Umbra 
Calobr Ture-jack
Calobra Ture-jack

Lyae-damesjack

Calobra Ture/Eclipse & Lynae/Umbra Lyae-jack
Calobra Lyea-jack

Het Lynae-damesjack is wat eenvoudiger van opzet, er zit namelijk geenwindstopper in, maar het is verder identiek. Het is in zijn geheel van hetzelfde geborstelde, elastische materiaal gemaakt als het rugpand van het Ture-jack, dus de pasvorm is perfect. Een onderlaag of een giletje met windstopper is wel aan te raden als het onder de tien graden wordt. De bijbehorende broeken zijn voorzien van gedraaide panelen en een speciale knieholte-constructie, wat resulteert in een uitstekende pasvorm. Als extraatje hebben ze voetbanden, maar liefhebbers van ‘sokken over de broek’ zullen deze er waarschijnlijk subiet afknippen. De broeken zijn niet geschikt voor al te barre omstandigheden, maar zolang het boven de vijf graden blijft is er niets aan de hand. Hulde voor de ‘gender-specifieke’ zemen.

Calobra Ture/Eclipse & Lynae/Umbra Calobra Eclipse
Calobra Eclipse

Pluspunten van de Calobra winterkleding

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Gender-specifieke zemen

Minpunten van de Calobra winterkleding

  • Weinig reflecterende elementen
  • Geen rits zakjes

De prijs van de Calobra Ture/Eclipse & Lynae/Umbra zijn: Ture € 76,95 / Eclipse € 74,95 Lynae € 59,95 / Umbra €74,95. De Calobra winterkleding zijn te koop op www.mantel.com.


Het artikel over Calobra winterkleding staat in Up/Down #5 2021, oftewel de special Lets Ride Bikes. Een special waarin de werelden van Wielrenblad en Up/Down Magazine samen komen! Lets Ride Bikes 2021 is te bestellen in de Soulwebshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk AppVoor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van