26-04-2021 - Nieuws, Wielrenblad

CAMPAGNOLO INTRODUCEERT: BORA ULTRA WTO

#THEBEAUTYOFSPEED

In 1994 zette Campagnolo met Bora wielen de standaard neer voor ‘high-peformance’ wielen. 27 jaar later is Bora een term die niet meer weg te denken is uit zowel het prof- als toerfietspeloton. Campagnolo voegt nu BORA ULTRA WTO aan de succesvolle range Bora wielen toe. Deze high-end wielset is beschikbaar in schijfremvariant en in 33, 45 en 60mm velghoogte. WTO Ultra heeft een significant verbeterde aerodynamica, is stijver en lager in gewicht dan zijn voorgangers.

Bora Ultra WTO heeft aerodynamische interne spaaknippels die gemakkelijk te onderhouden zijn. Zowel de velg als de naaf zijn ontworpen en geoptimaliseerd in de windtunnel. De wielen zijn vervaardigd uit ultra licht carbon en hebben een elegante afwerking met ‘dark copper shaded’ labels.

Bora Ultra WTO is – zonder twijfel – het toppunt van moderne wieltechniek en Italiaans design.

IT TAKES TIME TO MAKE WHEELS THIS FAST

Zoals bij alle Campagnolo wielen en groepsets, is elk onderdeel van de Bora Ultra WTO volledig ontworpen, ontwikkeld, getest en geproduceerd binnen Campagnolo. Aan de introductie van de wielen is bijna 3 jaar onderzoek en ontwikkeling voorafgegaan. Verschillende technologieën zijn door Campagnolo gepatenteerd om zo de snelheid te verhogen, de aerodynamica te verbeteren en het gewicht te verminderen.

Aero Mo-Mag ™

Bora Ultra WTO (WTO staat voor ‘Wind Tunnel Optimized’) is ontworpen om ongeëvenaarde aerodynamische prestaties te bieden in natuurlijke omstandigheden. Om dit te bereiken heeft Campagnolo Aero Mo-Mag ™ interne spaaknippels geïntroduceerd. Deze nieuwste versie van de MoMag ™ technologie zorgt, samen met Campagnolo’s areo spaken, voor een schonere en efficiëntere luchtstroom. Maar aerodynamica is niet het enige voordeel van deze technologie; De Mo-Mag ™ technologie zorgt ervoor dat de gaten voor de nippels en het ventiel in de carbon velg worden gevormd, zodat hiervoor geen gaten in het carbon moeten worden geboord. Dit verhoogt de interne sterkte en vermindert plaatselijke spanning.

Een traditionele valkuil van interne spaaknippels is dat de spaken lastig af te stellen zijn. Campagnolo levert echter standaard een tool mee waarmee de spaakspanning eenvoudig kan worden verhoogd of verlaagd. Zelfs met de band nog op de velg.

2-WayFit

Doordat er geen gaten in de velg geboord zijn, is er geen velglint meer nodig. Dit zorgt ervoor dat de tubeless en tubeless ready banden naadloos aansluiten op de velg.

H.U.L.C Constructie

De velgen van de Bora Ultra WTO zijn volledig opnieuw ontworpen met een verbeterde aerodynamica en met een zo laag mogelijk gewicht als doel. De nieuwe velgen, aerodynamisch geoptimaliseerd voor 25 mm banden, zijn gemaakt van Campagnolo’s Hand Made Ultralicht Carbon (H.U.L.C). H.U.L.C. is het resultaat van een jarenlange speurtocht door Campagnolo ingenieurs naar de perfecte mix van sterkte, stijfheid en lichtgewicht. Dit betekent dat de Bora Ultra WTO slechts 1425 g weegt bij een velghoogte van 45mm.

C-LUX afwerking

Snelle wielen moeten er natuurlijk ook goed uitzien, daarom heeft de velg (en voornaaf) ook een verbluffendeb spiegelachtige Campagnolo Luxury (C-LUX) afwerking. Deze C-LUX-afwerking is zo glad dat het geen lak vereist wat gewicht bespaart. De afwerking wordt direct aangebracht op de velg.

CULT ™

De Bora Ultra WTO profiteert van Campagnolo’s Ceramic Ultimate Level Technology (CULT) lagers in beide naven. De naven zijn nu aerodynamisch geoptimaliseerd met een smallere flens. CULT lagers zijn duurzamer en efficiënter dan traditionele stalen lagers. Ze bieden 40% minder wrijving dan hun standaard stalen tegenhangers.

G3 ™

Aerodynamica, laag gewicht en onderhoudsgemak zijn natuurlijk belangrijk, maar stijfheid is even cruciaal voor een wielset van dit kaliber. Geen enkel premium Campagnolo wiel is compleet zonder het iconische en torsie-voorkomende G3-spaakpatroon van het merk. Campagnolo’s asymmetrische G3-systeem zorgt voor een verbeterde krachtoverbrenging en vermindert stress tijdens sprinten en hard remmen.

N3W ™

Bora Ultra WTO maakt gebruik van Campagnolo’s Next 3 Ways (N3W) cassettebody. Op een N3W cassette body is het mogelijk om een Campagnolo 11-, 12- en 13-speed cassette te monteren. De wielset is ook verkrijgbaar met cassette body’s voor Shimano HG en SRAM XDR.

Campagnolo Bora Ultra WTO is per direct verkrijgbaar, de verkoopadvies prijs van de wielen is €3150 (met Campagnolo N3W body). De wielen zijn dit voorjaar al in koers gebruikt door wereldtoppers als Tadej Pojacar (team UAE emirates) Greg van Avermaet (Team AG2R) en Caleb Ewan (Team LottoSoudal).

Technische specificaties:

Meer informatie vind je hier op de Campagnolo website.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van