04-05-2020 - Nieuws, Wielrenblad

CAMPAGNOLO INTRODUCEERT BORA WTO 60 DB

Campagnolo voegt een nieuwe wielset aan de succesvolle range Bora™ WTO™ toe: WTO 60mm voor schijfremmen. Ontworpen voor wielrenners die houden van snelheid: sprinters, tijdrijders en triatleten.

Bij het ontwerpen van ieder onderdeel van de wielen is er gekeken naar het behalen van een maximaal aerodynamisch voordeel. De BORA WTO 60 DB zijn ontworpen met input vanuit de windtunnel, waarbij rekening is gehouden met wind vanuit verschillende richtingen. De carbon velgen, met een gerond profiel, hebben een unidirectionale finish, die niet wordt gelakt. Deze afwerking zorgt ervoor dat de wielen stijf, maar ook licht in gewicht zijn (1590g).

De wielset maakt gebruik van de alom bekende USB ceramische cup-conus lagering die ervoor zorgt dat de wielen soepel lopen. Ook de naaf is aerodynamisch gevormd. 24 aerodynamisch gevormde spaken, gespaakt volgens het G3 spaak patroon, zorgen ervoor dat het wiel stijf en extra bestand is tegen schokken.

De velg heeft een interne breedte van 19mm, wat de wielset geschikt maakt voor banden van 23 tot 28mm. Dankzij Campagnolo’s 2-WAY-FIT technologie is het mogelijk om zowel draadbanden als tubeless banden te monteren. De BORA WTO 60 DB zijn enkel beschikbaar in Dark Label, met Campagnolo, HG11 of XDR cassettebody.

Ieder BORA™ WTO™ 60 schijfrem wiel is compleet met de hand gemonteerd door een gespecialiseerde Campagnolo technicus. Daarnaast wordt ieder wiel ook nog eens voor 100% gecontroleerd door elektronische apparatuur. Deze procedure zorgt ervoor dat van ieder Campagnolo wiel de maximale prestaties en betrouwbaarheid kunnen worden gegarandeerd.

Samengevat is de BORA™ WTO™ 60 DB wielset, de wielset in het Campagnolo assortiment die het meeste aerodynamische voordeel oplevert. Een toekomstige favoriet onder atleten (zowel wielrenners als triatleten) die altijd op zoek zijn naar snelheid. 

  • Gewicht: 1590g
  • Velgbreedte: C19 (intern), 26,1mm (extern)
  • Band type: Clincher, tubeless, tubeless-ready. Geschikt voor 23mm, 25mm (aereo dynamisch optimaal) en 28mm. 
  • Velg finish: UD Carbon Fiber (geen lak); enkel dark label
  • Spaken: 24 voor, 24 achter volgens G3 patroon
  • Gewicht limiet: (rijder + fiets) 120 kg
  • Lagering: USB Ceramische lager
  • Advies verkoopprijs: € 2.160
  • Meer informatie vind je hier

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van